Akik Taşı Özellikleri


 


Akik taşının Özellikleri:



Bedensel ve zihinsel güçlendirici olarak bilinen bu taş, taşıyan kişinin korkmasını engellemektedir ve tehlikelere karşı korumaktadır. Aynı zamanda metobolizmanın da düzgün çalışmasını sağlamaktadır. Genel olarak tüm burçlarla uyumludurlar.


Mutluluk, huzur, bereket, başarı ve uğur getirdiği, cesaret, güç, keyif ve iyimserlik hissi verdiği, akıcı bir konuşma sağladığı, öfkeyi yatıştırdığı, stresi giderdiği, nazardan koruduğu ve beyaz renkte olanın uyumayı kolaylaştırdığı inancı yaygındır. Mavi renkli Akik taşlarının nazara karşı etkili olduğuna inanılmaktadır. Kırmızımsı Akik taşının fiziksel canlılık sağladığına inamılmaktadır.


Akik taşı, bir kaç farklı renktedir. Bunlar; sarı, turuncu, yeşil, mavi ve beyazdır. Akik, modern tıbbın stresi önlediğini kabul ettiği çok satan taşlar arasındadır. Akik Taşı adını Agate, Achat “İsmini Sicilya'da bulunan Achates Nehri'nden almıştır. En çok bulunan taşlardan birisi olmasına rağmen, renklerindeki ve halkalarının dağılımındaki çeşitliliğin sınırsızlığı nedeniyle herzaman en gözde taşlardan biri olmuştur.”