Pembe Kuvars Taşı Özellikleri


Pembe Kuvars taşının Özellikleri:


 


Pembe kuvars; Alkol bağımlıları için özellikle tavsiye edilen bir taş türüdür. Kişileri endişeden kurtarıp, yaşama sevinci verir. Çevresindeki güzelliklere karşı duyarlı olup, olumsuzluk, kararsızlık, kötümserlik gibi duygulara yer vermez. Onu taşıyan kişiye kendisiyle barışık olma ve kendini kabullenme hissini verir. Bütün sevgi duygularını güçlendirir ve hayata bu yönde bakmamızı sağlar. Huzur verici etkisiyle kalbi rahatlatan bir etkisi vardır. Onu üzerinde taşıyan kişiler öfke, kıskançlık, korku gibi kötü davranışlardan uzak olur.


Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın yeni alınan her kristal bir gece toprağa gömerek negatif enerjilerden temizlenmelidir. Kristaller onu ilk kullanmaya başlayanlarda bir süre baş ağrısına sebep olabilir, böyle bir durum oluştuğunda çıkarılması gerekir.


Pembe kuvars doğada çok zor bulunan bir kuvars türüdür. Eski zamanlarda mühür ve sembol gibi eşyaların yapımında kullanılmıştır. Rengi uçuk pembeden gül kırmızısına kadar uzanır. Bu nedenle Pembe kuvarsa Aşk taşı da denilebilir.