Mercan Taşı Özellikleri


 


Mercan taşının Özellikleri:



Mercan Kur’an-ı Kerim’de de adı geçen nadir görülen nesnelerden biridir. Bu taş; kişiyi ruhsal anlayış konusunda güçlendirir, dengesini korumasına ve çevresi tarafından saygınlığının artmasına, güçlenmesine yardımcı olur. Yapacağı her yeni işte bilinçli ve kararlı olmayı, olumsuz her şeye karşı güçlü olmasını sağlar. Yaptığı hiçbir işte onaylanmama korkusu yaşamadan, yürekli bir şekilde hayatına yön verir ve her durumda kararlılığını sürdürür. Mercan taşı; kararlılığın simgesidir.


Organik bir taş olma özelliğine sahiptir. Bu taş, poliplerin kireçleşmiş iskeletlerinden oluşan bir taştır. Birçok cilt hastalığının tedavisinde kullanılmıştır.


Mercan; ısıya, asitlere karşı duyarlıdır ve üzerinizde taşıdığınızda rengi solabilir. Mercan klasik parlatma aygıtlarından çok bıçak, testere ve eğe ile işlenir.


Gümüş ve bakırla kullanıldığında yararı çok daha fazla olur. Kolye ve gerdanlık olarak kullanılacak ise ağırlığının en az 10 gram olması, yüzük olarak kullanılacaksa sağ elimizin dördüncü parmağına takmamız gereklidir.
Doğal mercan ahşap sertliğindedir, özellikle kırmızı ve pembemsi bir renge sahip olduğu için nazara karşı da koruyucu etkisi vardır.
Mercan, dünyadaki bütün sıcak denizlerde bulunur.