Topaz Taşı Özellikleri


 


Topaz taşının Özellikleri:



Topazın birçok rengi vardır. Altın rengi topaz bolluğu ve bereketi simgeler, kişilere enerji verir. Mavi topaz ise hayal gücünü geliştirmeye yardımcı olur ve duyguları dengeler. Kişiye kendi kararlarını verme yeteneğini verir. Zalimlerin zulmünden ve kötülerin şerrinden koruduğuna inanılırdı. Topaz; eski zamanların en önemli taşlarından biri olarak kabul edilirdi. Diğer adı ise aşk taşıdır. Bu taş sağlık sorunları olan insanları sağlığına kavuşturur. Kişileri korkudan uzak tutar.


Topaz taşı, özellikle mücevher yapımında kullanılan bir taş olup, doğallığı ve ışıltısıyla göz kamaştıran bir taştır. Topaz taşları genellikle; renksiz, beyaz, gri, donuk mavi, sarımsı kahverengi, sarı ve kırmızı renklerde olurlar. Topazlar arasında en değerli olanlar; sarı ve turuncu topazlardır.


En değerli bu topazlar ise Brezilya’dan çıkarılır. Topaz’ın kristalleri dörtgen şeklinde olur. Saydam topaz ruhsal gelişime büyük şekilde etki eder ve genelde elmastan ayırt edilemez ancak Mohs ölçeğiyle ayırt edilebilir.
Topaz taşı, manevi anlamda bolluk ve bereketi çağrıştırır. Bu nedenle Bereket taşı olarak da anılır.


Brezilya, Sri Lanka, Pakistan, Rusya, Nijerya, Çin, Almanya ve Burma’da çıkarılan bir taştır.