Yeşim Taşı Özellikleri




Yeşim taşının Özellikleri:



Bu taş; kişiyi duygularının esaretinden kurtarır, görüşünü netleştirir. Aşırı sayıla bilinecek bütün duyguları dengeler ve zihinsel anlamdaki tüm çalışmalara yardımcı olur, onu taşıyan kişiyi endişe ve korkudan uzak tutar. Kişinin kendini zayıf ve güçsüz hissetmesi halinde yeşimi kalbine koyduğunda içinin rahatladığını hissettiren bir taştır. Ruhsal gerginlikleri gidermeye yardımcı olur. Yeşim; elde tutulduğunda ısınır ve rahatlatıcı bir his verir. Kendisini taşıyan kişiye cesaret ve adalet duygusu verip bir başarı sonucunda oluşan kibir duygusunu engeller. Günlük kullanıma çok uygun bir taş türüdür.


Yeşim taşı; açıktan koyuya değişen yeşil, bazen de krem rengi, gri veya beyazdır, nadiren de olsa sarı, pembe, mor, siyah, kahverengi gibi renklerde olur.


Yeşim taşının diğer adları ise; Yeşil, cennet taşı, mutluluk taşı, jadedir. Fazilet, toplumsal konum, sevgi gibi konuları temsil eder.


Ayrıca bir efsaneye göre Yeşim taşı; Büyük Çin ejderinin boşalttığı bütün tohumların donmuş halidir. Günümüzde iş adamları Yeşim taşını tılsım olarak taşırlar ve ondan güç alırlar.


En değerli Yeşim taşı Burma başta olmak üzere, Kanada, Kolombiya, USA, Çin ve Tibet gibi ülkelerde çıkarılır.