Aytaşı Taşı Özellikleri




Aytaşı taşının Özellikleri:



Aytaşı kişilerin duygularının kabullenmesine yardımcı olan ayrıca gerilimden uzak tutan bir taştır. Aşırı stresli ve endişeli olduğunuz durumlarda aytaşı sizi dengeler ve diğer insanların hislerine ve düşüncelerine karşı duyarlı olmanızı sağlar. İnsanları karşı davranışlarınızı olumlu şekilde etkiler ve size sempatiklik kazandırır. Hislerinizi kuvvetlendirir. Yıldızı düşük olan insanların kullanımına uygun bir taş olup, nazara karşı etkilidir. Bu taş rüyaların daha net hatırlanmasına yardımcı olur ve korkulu rüya görmenizi engeller. Aytaşı; onu taşıyan kişinin zor durumlarla mücadele etme becerisini güçlendirir.


Bu taş ayın parıltısını yansıttığı için Aytaşı olarak anılır. Aytaşı genellikle; süt beyaz, yavruağzı, mavimsi beyaz, yeşil pembe, sarı ve gri renklerde olur.
Bu taş Hindistan’da kutsal sayılır. Bu taşı kullanan sevgililer birbirine karşı daha ihtiraslı olur ve kişilerdeki egoizmi gidermeye yardımcıdır.


Aytaşı’nın diğer adları ise; Moonston ve toprak ana taşıdır.Aşk, rüya, umut, düş ve güneş ışınını sembolize eder. Brezilya, Madagaskar, USA, SriLanka, Almanya, Hindistan, Meksika, Tanzanya ve Burma gibi Ülkelerden çıkarılır.