Turkuaz Taşı Özellikleri


 


Turkuaz taşının Özellikleri:



Turkuaz taşı kendisini taşıyan kişilerin güçlerinin artmasına yardımcı olur ve bilgelik özelliğinin artmasında etkilidir. Sadakat ve dostluğun sembolüdür. Kederli insanların sıkıntılarını gidermeye ya da bir olayın şokunda olup bu durumdan kurtulmak isteyenlere ihtiyacı olan huzur duygusunu, genç kalma hissini ve pozitif enerji verir, acıya dayanıklılığı arttırırdı. Kişileri kaygıdan uzak tutar. Geleceği görme yeteneği de verdiğinden pratik ve kolay kazanç için iş adamlarının tercih ettiği bir taştır. Bu nedenle para taşı olarak da bilinen bir taştır.


Turkuaz; oldukça değerli bir taş olduğundan bu isim altında sahtelerine çok rastlanan bir taştır. Turkuaz; mavi ile yeşilin karışımı bir renktir. 17.yy’dan itibaren Avrupa’ya ilk turkuaz taşı Türkiye’den gönderildiği için ‘‘Türk taşı’’ olarak anılırdı.


Eski Türklerde, Maya ve Aztekler’de, Kuzey Amerika’da Kızıldereliler’de kutsal sayılan bir taş olduğuna inanılırdı. Takı olarak her gün rahatlıkla kullanıla bilinecek bir taştır. Bu taşı taşıyan insanların kendilerinin ve atlarının hiç kaza geçirmeyeceğine inanılırdı. Ayrıca nazardan ve kem gözlerden koruğuna inanılmış ve bu inanç günümüze kadar gelmiştir.