Yapı ve Kredi Bankası

Yapı ve Kredi Bankası (Yapı Kredi Bankası veya Yapı Kredi olarak da geçer), 1944 yılında Türkiye'de sermaye birikiminin yetersiz olması ve yetersiz olan bu birikimin de ekonomiye yeteri kadar fayda sağlayamaması, yatırımların bankaya yönlendirilmesi ve bunun sonucunda da ekonomiye kazandırılarak üretimin teşvik edilmesi yönünde önemli bir eksikliği gidermekle beraber temelde bireylerin daha uygun şartlarda konut sahibi olmalarını sağlamaya yönelik olarak ülkenin ilk özel bankası olarak kurulmuştur.


Zaman içerisinde devletin konut ihtiyacını karşılamaya yönelik bankayı kurması ile bu misyonunu büyük ölçüde tamamlayarak bireysel bankacılığı başlatmıştır. Sektörde teknolojik altyapısı, geniş ürün yelpazesi ve bireysel müşteri portföyü ile ülkenin önemli bankaları arasındadır.


Günümüzde, 421 şubesi ve 12,300 çalışanı ile hizmet veren banka, ülkenin yaşadığı ekonomik buhrandan, temel bankacılık ürün ve hizmetleri, gelişmiş ve gelişmekte olan teknolojik altyapısı, uzman personel kadrosu ile sektörde konumunu daha da güçlendirerek çıkmıştır.


Bağlı bulunduğu Çukurova Holding'in TMSF'ye olan borçları nedeniyle holding tarafından %51'lik hissesi Koç Holding bünyesindeki Koç Finansal Hizmetler'e satılmıştır.