Tamol 500 Mg 20 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Sandoz Ürünleri İlaç Gıda Kimya ve Tohum San. A.Ş.

Etken Madde: Paracetamol

Kategori: Diğer/Analjezik, Antipiretik (NSAİ)

Fiyat 1.29 TL

Barkod No 8699516013561





Formülü:

Her 5 ml'de(1 ölçek);

Parasetamol (Asetaminofen).............................120 mg
Alkol,Tatlandırıcı;Sodyum sakkarin,Çilek esansı,Koruyucu madde; Metil paraben, Propil paraben, Boyar Madde;Ponsö 4R

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Tamol Şurup, özellikle çocukların aşağıda sayılan ateşli ve ağrılı durumlarında kullanılır.

- Soğuk algınlığı ve gribe bağlı üst solunum yolu enfeksiyonlarından ileri gelen ağrılarda
- Baş ve diş ağrıları
- Aşılanma sonrası ateş ve ağrılar
- Kas ağrıları ve nevraljilerde.

Kontrendikasyonları:

Parasetamol'e karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Karaciğer hastalıkları olan kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Karaciğeri etkileyen diğer ilaçlarla birlikte alındığında doktor önerisi ile kullanılmalıdır.Beş günden uzun süren ağrılarda, ateşi 39,5°C'den fazla olanlarda, üç günden daha uzun süren ateşte ve tekrarlayan ateş vakalarında doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. Anemili veya kardiyak, pulmoner, renal ya da hepatik hastalıkları olan kişilerde doktor kontrolü olmadan kullanılmamalıdır. Analjezik ilaçlar doktora danışılmadan uzun süre kullanılmamalıdır. Ayrıca aşırı doz kullanımlarında derhal doktora başvurulmalıdır.Gebelerin ve süt verenlerin doktora başvurmadan parasetamol ihtiva eden preparatlar kullanmamaları gerekir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Parasetamol nadiren allerjik ve aşırı duyarlılık reaksiyonlarına ve makülopapüler döküntülere neden olabilir. Yine çok nadir olarak mide bulantısı görülebilir.Bu yan etkiler ilaç kesildiğinde ortadan kalkar.Uzun süreli kullanımda nadir olarak hemolitik anemi, trombositopenik purpura ve agronülositoz vakaları kaydedilmiştir.İlaca duyarlı çocuklarda deride kızarıklıklar meydana gelmesi mümkün olmakla beraber,ilacın kesilmesi ile bu belirtiler ortadan kalkar. Tedavi dozundan yüksek miktarda alındığı taktirde duyarlı çocuklarda kusma, gastrointestinal kanama, karaciğer hasarı, serebral ödem, hipoglisemi ve renal tübüler nekroz, anemi, methemoglobinemi, santral sinir sistemi stimülasyonu, epidermal nekroliz, ensefalopati, kalp aritmileri ve Stevens Johnson Sendromu gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Tedavi dozunda etkileşim belirlenememiştir.Yüksek dozda ve uzun süreli kullanımda antikoagülan ilaçların etkisini arttırmaktadır.Uzun süreli yüksek dozlarda kullanılan parasetamol, kumarin, indantoin türevleri ile fenotiazinlerle etkileşebilir.Ürinez, 5 hidroksi indol asetik asit testinde yanlış pozitif sonuç verebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

1 yaşına kadar günde 3-4 defa 1/2 ölçek

1-4 yaşına kadar günde 3-4 defa 1 ölçek

4-8 yaşına kadar günde 3-4 defa 1.5-2 ölçek

8-12 yaşından yukarı günde 3-4 defa 2 ölçek

3 yaşına kadar olan çocuklarda doktor gerekli görmedikçe kullanılmamalıdır.

10 günden fazla süreli kullanım için mutlaka doktora danışılmalıdır.



AŞIRI DOZ ve TEDAVİSİ :

Çocuklarda 150 mg/kg'dan az akut aşırı doz alımında karaciğer toksisitesi görülmemiştir. Olası bir karaciğer toksisitesinin erken semptomları bulantı, kusma, aşırı terleme ve fenalık hissidir. Klinik ve laboratuvar bulguları 2-3 güne kadar çıkmayabilir. İlacın toksik dozlarda alımından sonraki 2-3 saat içinde bulantı, kusma, karın ağrıları oluşur.Methemoglobinemi, deri, mukoza, tırnaklarda siyanoz, ağır vakalarda SSS stimulasyonu, daha sonra depresyon, stupor, hipotermi, çabuk soluma, düzensiz hızlı ve zayıf nabız, düşük kan basıncı, dolaşım yetmezliği, koma, hepatik nekroz, sarılık, geçici azotemi, renal tübüler nekroz, hipoglisemi, metabolik asidoz, serabral ödem görülebilir.İlaç henüz alınmışsa, ipeka şurup ile kusturma veya gastrik aspirasyon ve lavaj yapılmalıdır. Antidot olarak 16 saat içinde asetil sistein veya metionin verilmelidir.Aktif kömür ve toz katartikler, oral verilen asetilsisteinin absorpsiyonunu azaltabileceğinden, bu maddelerin uygulamasından kaçınılmalıdır.Hemodiyaliz,hemoperfüzyon yapılabilir.Peritoneal diyaliz etkisizdir.
Anahtar Kelimeler: Tamol 500 Mg 20 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Tamol 500 Mg 20 Tablet yan etkileri, Tamol 500 Mg 20 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri