Telebrix 35 100 Ml

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Guerbet Tıbbi ve Kimya Mad. Tic. A.Ş.

Etken Madde: Sodyum İoksitalamat + Meglumin İoksitalamat

Kategori: Diğer/Radyoopak madde

Fiyat 27,18 TL

Barkod No 8699679773500





Formülü:

Meglumin iyoksitalamat 12 sodyum solüsyon
--- Sodyum iyoksitalamat 30 meglumin solüsyon
66.03g/100ml Meglumin iyoksitalamat 30 meglumin solüsyon
120mgl/ml Sodyum iyoksitalamat 12 sodyum solüsyon
650.9mg/ml Meglumin iyoksitalamat 35 solüsyon
96.6mg/ml Sodyum iyoksitalamat 35 solüsyon

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Suda eriyen üç iyotlu kontrast maddelerin gerekli olduğu durumlarda kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Lumbosakral radikulografi, miyelografide kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Hipertiroidizmde kullanılmaz. Hepatik yetmezlik, konjestif kalp yetmezliği, ağır solunum yetmezliği, allerjik geçmiş, iyoda duyarlılık durumunda ve allerjik bünyeli kişilerde dikkatle kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Larinks ve abdominopelvik bölgede sıcaklık hissi, hipotansiyon, yüzde kızarıklık, bulantı, ürtiker, eritem, anaflaktik şok ve nefrotoksisite gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Telebrix 35:Anjiokardiyografi (ventrikülografi, koroneranjiografi), dijital suptraksiyon anjiyografi, i.v. ürografi ve bilgisayarlı tomografik incelemelerde kullanılır. Telebrix-30: Spesifik olarak serebral arteriografi, selektif artenografi ve glebografide kullanılır. Genel olarak çocuklarda i.v. ürografi, bilgisayarlı tomografi ve suda eriyen 3 iyotlu kontrast maddelerin kullanıldığı tüm durumlarda kullanılır. Telebrix-12: Özellikle renal yetmezliği olan hastalarda i.v. infüzyon ürografisi ile retragrat veya suprapubik sistografiler ve intraoperatif kolonjiyografide kullanılır. Telebrix-35: Ventrikülografide ortalama her enjeksiyonda 40ml, koroner anjiyografide her enjeksiyonda 4-8ml dijital subtraksiyon anjiyografid 0.6ml/kg, i.v. ürografide 2ml/kg ve bilgisayarlı tomografide 100ml kullanılır. Telebrix-12: Erişkinlerde i.v. enfüzyon ürografisinde 1x250ml Retrograd veya suprapubik sistografide mesane hacmi dikkate alnarak 1-2 şişe kullanılır. Telebrix-30: Anjiografide yapılacak incelemenin tipine göre doz oranı değişir. Tekrarlanan enjeksiyonlarda doz 4-5 ml/kg'dan fazla olmamalıdır. Her enjeksiyonda max. doz 100ml'dir. Ürografide erişkin dozu 1ml/kg'dır. Pediatrik kullanımlarda uygulanacak doz yaş ve ağırlığa göre saptanır.
Anahtar Kelimeler: Telebrix 35 100 Ml prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Telebrix 35 100 Ml yan etkileri, Telebrix 35 100 Ml fiyatı, ilaç bilgileri