Temsaljin 500 Mg 20 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Osel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Paracetamol + Caffeine + Kodein Fosfat

Kategori: Diğer/Analjezik, Antipiretik, Antitussif

Fiyat 1.36 TL

Barkod No 8699788010190





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Baş ağrıları, miren, adet sancıları, diş ağrıları, diş çekimine bağlı ağrılar, soğuk algınlığı, nevralji ve romatizmal ağrılar, orta kulak ve üst solunum yolları enfeksiyonlarına ve sinüzite bağlı ağrılar, ameliyat sonrası ağrılarda kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Temsaljin'nin bileşiminde bulunan ilaç hammedelerine karşı aşırı duyarlı olan kimselerde kullanılmaz.

Uyarılar/Önlemler:

Preparat bileşiminde kafein bulunduğundan peptik ülserlilerde dikkatle kullanılımalıdır. Baş yaralanmalarında, intrakranial basınç artışlarında, teşhisi güçleştirebileceğinden akut abdominal ağrılarda, bazı hastalarda, örneğin yaşlı ve debillerde, hepatik ve renal bozuklukları olanllarda dikkatli kullanılmaldır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Aşırı duyarlı kimselerde nadiren, dozun azaltılması ya da ilacın kesilmesi ile kaybolan ürtiker tarzında deri dökülmeleri görülebilir. İlacın uzun süreli ve tüksek dozda kullanılması karaciğer ve böbrek harabiyetine yol açabilir. Aşırı dozda bulantı, kusma, baş ağrısı, baş dönmesi, konstipasyon görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Narkotik analjezikler, antipsikotikler, antianksiyite, alkol dahil SSS depresanları MAOI, trisiklik antidepresanlarla antiklinerjikerle, adrenerjik ve antikoagülan İlaçlarla etkileşebilir. Üriner vanilmandelik asit katekolamin, 5- hidroksiindolasetik asit değerlerini etkileyebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Yemeklerden sonra bir miktar su ile alınır. Yetişkinlerde 1-2 tablet verilir. Gerekirse bu doz 6-8 saatte bir tekrarlanır. 6-12 yaş arsı çocuklarda ise ancak doktor tavsiyesi ile aynı şekilde yarım ya da 1 tablet verilir. Bu doz gerekirse 6 saatte bir tekrarlanır.
Anahtar Kelimeler: Temsaljin 500 Mg 20 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Temsaljin 500 Mg 20 Tablet yan etkileri, Temsaljin 500 Mg 20 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri