Tenoktil 20 Mg 10 Kapsül

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş

Etken Madde: Tenoksikam

Kategori: Diğer/Analjezik, Antienflamatuar

Fiyat 4,26 TL

Barkod No 8699502150805





Formülü:

Her kapsülde,
Tenoksikam 20 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Tenoktil kapsül, romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondilit, gut ve eklem dışı romatizmal durumlarda (tendinit, bursit, epikondilit, siyatik ve lumbago) ve travma sonrası şişkinliklerde, iltihap ve ağrı giderici olarak kullanılır.

Kontrendikasyonları:

İlaca aşırı duyarlılığı olan hastalarda, aktif peptik ülser, gastrointestinal kanama ya da ilerlemiş gastrit durumlarında, ağır karaciğer ve böbrek yetmezliğinde kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Preparatın çocuklar, gebeler ve emzirenlerde güvenilirliği henüz saptanmamıştır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Normal tedavi dozlarında hastalar tarafından genellikle iyi tolere edilir. Tıp literatüründe hastaların %7'sinde gastrointestinal yan etkiler (epigastrik ağrı, bulantı, hazımsızlık v.b.) ve daha seyrek olarak merkezi sinir sistemi yan etkileri (baş ağrısı, baş dönmesi) bildirilmiştir. Non-steroidal anti-enflamatuvar ilaçlarla tedavi sırasında görülebilecek gastrointestinal kanama halinde Tenoktil tedavisine son verilmelidir.

Diğer non-steroidal anti-enflamatuvar ilaçlarda olduğu gibi, serum transaminazlarında ya da diğer karaciğer enzimlerinde geçici artışlar kaydedilmiştir. Tenoksikam bazen trombosit kümelenmesini azaltır ve kanama süresinin uzamasına neden olabilir. Bu özellik, cerrahi müdahale uygulanacak hastalarda göz önünde tutulmalıdır.

İlaç etkileşimleri:

Tenoksikam, kumarin sınıfı antikoagülan ilaçların etkisini arttırabilir. Antasit ilaçlar, simetidin ve hipoglisemik ilaçlar (glibornurid veya glibenklamid) ile farmakokinetik olarak etkileşmez. Ancak, özellikle tenoksikam tedavisi başlangıcında, antikoagülanlar ve oral hipoglisemik ilaçların etkileri dikkatle izlenmelidir. Probenesid alımı tenoksikamın eliminasyon hızını arttırır.

Kullanım şekli ve dozu:

Büyüklerde:
Ortalama günde tek doz halinde 20 mg (1 kapsül) kullanılır. Gut artritinin akut nöbetlerinde 2 gün süreyle günde bir defa 40 mg ve bunu takiben 5 gün süreyle günde bir defa 20 mg verilmesi önerilir.

DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK TEDBİRLER
Destekleyici semptomatik tedavi uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Tenoktil 20 Mg 10 Kapsül prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Tenoktil 20 Mg 10 Kapsül yan etkileri, Tenoktil 20 Mg 10 Kapsül fiyatı, ilaç bilgileri