Tensart 8 Mg 28 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Kandesartan Sileksetil

Kategori: Kardiyovasküler Sistem/Antihipertansif

Fiyat 27,82 TL

Barkod No 8699514011682





Formülü:

Bir tablet etken madde olarak 8 mg Candesartan Cilexetil, boyar madde olarak kırmızı demir oksit içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Antihipertansiftir. Esansiyel hipertansiyon ile kalp yetersizliği ve sol ventrikül sistolik fonksiyon yetmezliği olan hastalarda ADE inhibitörlerine ek tedavi olarak veya ADE inhibitörlerinin tolere edilemediği hastaların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Etken maddeye aşırı duyarlılık, gebelik, laktasyon, ciddi hepatik bozukluk ve kolestazisde kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Gebelik kategorisi ilk trimesterde C ve ikinci/üçüncü trimesterde D'dir. Anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Baş ağrısı, bronşit, baş dönmesi, öksürük, diyare, bulantı, yorgunluk hissi, sırt ağrısı, artralji, miyalji, karın ağrısı ve döküntü gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Potasyum tutucu diüretikler, potasyum preparatları, potasyum içeren tuzlar ve potasyum düzeyini arttıran ilaçlarla (heparin) birlikte kullanıldığında serum potasyum seviyeleri artabilir. Lityumla birlikte kullanılmamalıdır. Renal yetmezliği olan hastalarda kullanıldığında, serum potasyum ve kreatinin düzeyleri periyodik olarak kontrol edilmelidir. Renal ve hepatik yetmezliği olanlarda doz ayarı yapılmalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Tabletler aç veya tok karına kullanılabilir. Hipertansiyon: Önerilen başlangıç ve idame dozu günde 1x8 mg'dır. En yüksek doz günde 1x16 mg'dır. Günde 16 mg'lık dozla 4 haftalık tedaviden sonra kan basıncı yeterince kontrol altına alınamadığında günlük doz maksimum 1x32 mg'a yükseltilebilir. Bu dozla yeterli kan basıncı kontrolü sağlanamadığında alternatif tedavi düşünülmelidir. Etkinin büyük bir kısmı, tedavinin başlamasından sonraki 4 hafta içinde elde edilir. Renal yetmezliği olanlarla önerilen başlangıç dozu günde 1x4 mg'dır. Orta dereceli hepatik yetmezliği olanlarda önerilen başlangıç dozu günde 1x2 mg'dır. Kalp yetersizliği: Önerilen başlangıç dozu günde 1x4 mg'dır. Hedeflenen günlük 32 mg'lık doza veya tolere edilebilen en yüksek doza ulaşılması, en az 2 haftalık aralıklarla dozun 2 katına çıkarılmasıyla gerçekleştirilir.
Anahtar Kelimeler: Tensart 8 Mg 28 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Tensart 8 Mg 28 Tablet yan etkileri, Tensart 8 Mg 28 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri