Tentürdiyot (kim-pa) {1000 ml Şişe}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Kim-Pa İlaç Lab.Tic. Ltd.Şti.

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antiseptik

Fiyat 0 TL





Formülü:

%2 (a/h) iyod %2.5 (a/h) sodyum iyodür, alkol içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Kuvvetli bakterisit etkiye sahip olduğundan ameliyat öncesi derinin dezenfeksiyonunda, mantar enfeksiyonlarında fungisid olarak, virüsler protozlar, kistler vesporlara karşı, küçük yaralarda ilk yardım amacıyla kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Geniş satıhlar ve çık derin yaralanmalarda kullanmaktan kaçınılmalıdır. Hamilelik ve emzirme esnasında kullanılmamalıdır. İyoda karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Haricen kullanılır. Cilde uygulanması tiroid fonksiyon testlerini bozabilir. Mukozalara temasından kaçınılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nadir olmakla birlikte bazı kişilerde iyoda karşı aşırı duyarlılık oluşabilir. Belirtileri: Yüksek ateş ve ciltte yaygın kızarıklıklardır.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği taktirde yara ve sıyrıların tedavisinde dezenfeksiyon maksadıyla günde 2-3 defa bir parça sürülerek kullanılmalıdır. Tentürdiyot'un ağızdan alınması halinde gastrointestinal kandaki aşındırıcı etkisinden dolayı nahoş metalik tad, kusma, karın ağrısı ve diyare gibi akut zehirlenme balirtileri ortaya çıkmaktadır. Böylesi durumlarda nişastanın sudaki karışımı veya 10-20 gr sodyum tiyosülfatın bir bardak suadki çözeltisi içirilmelidir.
Anahtar Kelimeler: Tentürdiyot (kim-pa) {1000 ml Şişe} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Tentürdiyot (kim-pa) {1000 ml Şişe} yan etkileri, Tentürdiyot (kim-pa) {1000 ml Şişe} fiyatı, ilaç bilgileri