Terfendin {120 Ml 30/5 Mg / Ml Süspansiyon}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antihistaminik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Alerjik rinit, akut, kronik ürtikerde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Terfenadine'e karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Terfenadin'in ketokonazol ve itrakonazol, klaritromisin, eritromisin ve troleandomisin ile birlikte kullanılması kontrendikedir. Terfenadin bazı hastalarda QT süresinin uzamasına ve ölüm, kardiyak arrest ve torsades de pointes gibi ciddi kardiyovasküler olaylara neden olabilir. Ciddi kalp, karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Terfenadin doktor tarafından gerekli görülmedikçe hamile ve süt emziren kadınlarda kullanılmamalıdır. Terfenadin karaciğerde spesifik sitokrom P 450 enzim sistemi ile metabolize olur. Terfenadin aynı enzim sistemi ile metabolize olan diğer ilaçlarla (ketokonazol, itrakonazol ya da klaritromisin, eritromisin, troleandomisin gibi makrolid antibiyotiklerle) birlikte alınmamalıdır. Ayrıca hepatik disfonksiyonlu hastalarda (alkolik siroz, hepatit) Terfenadin kullanılmamalıdır. Terfenadin'in plazma düzeyindeki artışa QT süresinin uzaması eşlik edebilir, bu da ventriküler taşiaritmilerin (torsades de pointes, ventriküler taşikardi ve ventriküler fibrilasyon gibi) oluşma riskini arttırır. Terfenadin kullanılırken prospektüste önerilen doz aşılmamalıdır. Doktora danışmadan kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bir hafata veya daha uzun süre terapötik dozlarda kullanıldığında, seyrek olarak baş ağrısı, terleme, ve ahfif gastrointestinal rahatsızlıklara rastlanabilir. Bazen anjionörotik ödem, bronkospazm, alopesi, galaktore, mensturasyon bozuklukları, kas-kemik ağrıları, kusma, titreme,idrar yapmada zorluk, ağız-burun kuruluğu, çok ender olarak görme bozuklukları ortaya çıkabilir.

İlaç etkileşimleri:

Belirtilmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

TABLET: Yetişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda günde 2 defa 60 mg 1 tablet. SÜSPANSİYON: 3-6 yaş arasındaki çocuklar günde 2 defa 5 ml (1ölçek). 6-12 yaş arasındaki çocuklarda günde 2 defa 2,5 ml (1/2 ölçek). 12 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde günde 2 defa 10 ml (2 ölçek)
Anahtar Kelimeler: Terfendin {120 Ml 30/5 Mg / Ml Süspansiyon} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Terfendin {120 Ml 30/5 Mg / Ml Süspansiyon} yan etkileri, Terfendin {120 Ml 30/5 Mg / Ml Süspansiyon} fiyatı, ilaç bilgileri