Theo-dur {200 Mg 60 Tablet}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Bronkodilatör

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Amfizemle birlikte bulunan reversibl bronkospazmlar, astım, kronik bronşitte endikedir.

Kontrendikasyonları:

Teofilin veya ksantine duyarlılık gösterenlerde, aritmi, ağır kalp yetmezliği, hipertansiyon ve tirotoksikozda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Ksantin türevleriyle birlikte kullanılmaz. Şiddetli hipoksomi, konjestif kalp yetmezliği, karaciğer hastalığı, yaşlılık, peptik ülser ve yeni doğanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Gebelerde kesin gerekli görülmedikçe kullanılmaz. Furosemid, reserpin, hexametonium, siklamisin, eritromisin ve linkomisinle birlikte kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Taşikardi, uyku bozukluğu, bulantı, kusma, hipertansiyon, diyare, albuminüri, hiperglisemi ve irritabilite gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Bakteriyostatik ilaçlar penisilinin bakterisid etkisine müdahale edebileceğinden, penisilinle birlikte tetrasiklin uygulanmaması önerilir.
Absorbsiyonunu etkileyebilmeleri nedeniyle Tetralet-500 Kapsül ile birlikte aluminyum, kalsiyum ve magnezyum içeren antasid ilaçlar verilmemelidir.
Tetrasiklinlerin plazma protrombin aktivitesini azalttığı gösterildiğinden, antikoagülan tedavi gören hastalarda antikoagülan ilaç dozunun azaltılması gerekebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde başlangıçta 2x200mg ve daha sonra 2x300mg dozda Çocuklarda başlangıçta 2x100-150mg ve daha sonra 2x150-200mg dozda kullanılır. Teofilin terapötik serum seviyesi 10-20mcg/ml'dir.
Anahtar Kelimeler: Theo-dur {200 Mg 60 Tablet} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Theo-dur {200 Mg 60 Tablet} yan etkileri, Theo-dur {200 Mg 60 Tablet} fiyatı, ilaç bilgileri