Tonoferrin 250 Ml Şurup

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma İbrahim Etem Ulagay İlaç Sanayi Türk A.Ş.

Etken Madde: Ferrik Amonyum Sitrat

Kategori: Diğer/Demir

Fiyat 3,89 TL

Barkod No 8699508570034





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Beslenme yetersizliği, dengesiz beslenme, gebelik ve emzirme dönemiyle kanamalardan sonra gelişen demir eksikliği anemileri. Ateşli bulaşıcı, eritici hastalıklar sırasında ortaya çıkan kansızlıklar,nekahat ve genel zafiyet
gebelik emzirme dönemlerinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Sık kan verilen hastalarda, demir emilim bozukluğu olanlarda, hemoglobinopati ve mide-barsak dizgesi hastalığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Preparat yemeklerle birlikte veya yemeklerden hemen sonra kullanılmalıdır. Dışkıyı siyaha boyayabileceği hastaya bildirilmelidir. Tedavi sırasında yapılan ortotoluidin testi yanlış pozıtif sonuç verebilir. Tetrasiklin, antasit, bikarbonat, karbonat, oksalat, fosfat, süt, yumurta ve çayla birlikte kullanılmaz. Preparat bunlardan 3 saat önce veya sonra kullanılabilir.
Alkolizm, hepatit ve aktif enfeksiyonlarda dikkatle kullanılmalıdır. Oluşabilecek gizli gastrointestinal kanamalara karşı dikkatli olunmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Mide-barsak şikayetleri, bulantı, kusma, sürgün ve taşikardi gibi yan etkiler görülebilir. Aşırı dozlarda demirli prepatların mide barsak sisteminde kanama ve delinmelere yol açtığı bildirilmiştir. Ayrıca alkolizm, hepatit, aktif enfeksiyonlarda dikkatli kullanılmalıdır.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 3x1 çorba kaşığı/gün Çocuklarda 3x1 tatlı kaşığı/gün dozda kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Tonoferrin 250 Ml Şurup prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Tonoferrin 250 Ml Şurup yan etkileri, Tonoferrin 250 Ml Şurup fiyatı, ilaç bilgileri