Ulkamet {200 Mg 28 Tablet}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/H2 Reseptör Blokörü

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duodenal ülser, dispepsi gastrit, mide asidinin azaltılması gereken vakalar, reflü özefait, selim mide ülseri, Zollinger-Ellison sendromunda endikedir.

Kontrendikasyonları:

Ranitidin hidroklorür'e hipersensitivitesi olduğu bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Renal ve hepatik fonksiyon bozukluğu olan hastalarda ve 16 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz. Gebelerde ve laktasyon dönemlerinde kesin gerekli görülmedikçe kullanılmaz. Warfarin, fenitoin, propranolol, oksazepam, klondiazepam ve teofilinle birlikte kullanılmaz. Tedavi öncesi neoplastik bir hastalığın olup olmadığı dikkatle belirlenmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Jinekomasti, miyalji, yorgunluk, diyare, ciltte kızarıklık ve anemi gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Heparin gibi kan pıhtılaşması üzerine etki eden ilaçların aspirin, indometasin, fenilbutazon, dipiridamol gibi platelet fonksiyonlarını değiştiren ilaçların ve gastrointestinal sistemde ülser ve kanamaya sebebiyet verebilecek bilinen ilaçların kullanılmaları halinde kanama riskinde ani olarak artış görülebilir. £-aminokaproik asit veya traneksamik asit gibi antifibrinolitik ajanlarla azalir. Urokinazın diğer ilaçlarla gerek şırınga ve gerekse infüzyon hattından karıştırılmaması tavsiye edilir.

Kullanım şekli ve dozu:

3-4x200mg/gün veya 3x200mg ve + gece yatarken 400mg dozda kullanılır. Gerektiğinde günlük doz 1.6g'a kadar yükseltilebilir.
Anahtar Kelimeler: Ulkamet {200 Mg 28 Tablet} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Ulkamet {200 Mg 28 Tablet} yan etkileri, Ulkamet {200 Mg 28 Tablet} fiyatı, ilaç bilgileri