Ultralan Crinale 20 Ml Solüsyon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma İntendis İlaç

Etken Madde: Fluokortolon Pivalat Salisilik Asit

Kategori: Dermatoloji/Kortikoterapi

Fiyat 9,97 TL

Barkod No 8697529650308





Formülü:

1 ml Ultralan Crinale, alkollu eriyik içerisinde 5 mg Fluokortolon pivalat ve 10 mg Salisilik asid içerir.

Yardımcı maddeler
Etanol
Su

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Lokal kortikoid tedavisine cevap veren, öncelikle kuru tüm iltihabi ve allerjik deri hastalıklarında; ve özellikle terapötik açıdan etkilenmesi güç olan ve kabuklanma ile seyreden olgularda endikedir.Ultralan Crinale saçlı ve her tip deride, özellikle ulaşılması güç vücut alanlarında kullanım kolaylığı sağlar. Örneğin:Baş psoriasisiEl psoriasisi, tırnak psoriasisiPsoriasis vulgaris (tedaviye dirençli izole odaklar)Psoriasis vulgaris, intertriginöz alandaSeborrhoea capitis, seboreik ekzemaKronik ekzema (tedaviye dirençli izole odaklar)Dış işitme yolu ekzemasıAnogenital alandaki ekzemaDishidrotik ekzema
Neurodermitis circumscriptaPityriasis simplex

Kontrendikasyonları:

Tüberküloz veya uygulama alanında luetik süreçler bulunduğunda ve virozlarda (örn. vaccina, variola, varicella) kontrendikedir.Ultralan Crinale süt çocukları ve küçük çocuklarda uygulanmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Mevcut salisilik asid konsantrasyonuna bağlı olarak sekonder enfeksiyonların ortaya çıkması engellenebilir. Primer bakteriyel ve mikotik deri hastalıkları (özellikle şiddetli formları) için ise bu konsantrasyonlar yeterli değildir. Bu gibi durumlarda ek olarak antibakteriyel veya antimikotik bir tedavi uygulanmalıdır.
Ultralan Crinale regadlarda veya ülserasyonlarda (örn. ulcus cruris) uygulanmamalıdır. Yüze uygulamalarda Ultralan Crinale'nin göze kaçmamasına dikkat edilmelidir.
Ultralan Crinale perioral dermatit ve rosacea tedavisi için uygun değildir.
Ultralan Crinale, zarı perfore olan kulağa uygulanmamalıdır.
Salisilik asid hemen hemen tümüyle rezorbe olduğu için, Ulcus pepticumlu böbrek rahatsızlıkları ve hemorajik diatezli olan hastalarda veya diğer salisilik asid'lerin (örn., salisilat içeren preparatlar) sistemik kullanımıyla birlikte, uygulamadan kaçınılmalıdır.
Gebeliğin ilk üç ayında, kortikoid içeren lokal terapötikler, büyük miktarlarda ya da uzun süreli kullanılmamalıdır. Hamilelik esnasında Ultralan Crinale'nin uzun süreli (4 haftanın üzerinde) ve/veya geniş alanlardaki uygulamalarından (vücut alanının yakl. % 10'u ve fazlası) kaçınılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Alkol içeriğine bağlı olarak nadiren deride lokal tahrişler ve kuruluk görülebilir.Ultralan Crinale, geniş vücut alanlarına (vücudun yakl. % 10'u veya daha fazlası) uygulandığında ve/veya uzun süreli kullanıldığında (4 haftanın üzerinde) aşağıdaki yan etkiler oluşabilir: Rezorbsiyona bağlı olarak kortikoid ve salisilik asid sistemik etkileri ve/veya deride atrofi, teleanjiektaziler striae, akne türünde deri belirtileri, perioral dermatit ve hipertrikoz. Nadir olgularda allerjik deri reaksiyonları oluşabilir.
Ultralan Crinale, kadında gebelik veya süt verme döneminde uzun süreli olarak veya geniş alanlarda uygulandığında, yeni doğanlarda da bazı yan etkilere rastlanılabilir (örneğin, hamileliğin son haftalarındaki uygulamalar sonucunda, böbreküstü bezi fonksiyon bozuklukları).Tentür, mukozlara uygulandığında (örn. anal- ve genital alan) bir süre için yakar.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Hekim tarafından başka türlü önerilmemişse, Ultralan Crinale, tedavinin başlangıcında günde 2-3 kez uygulanır. Ultralan Crinale hastalıklı deriye birkaç damla şeklinde tatbik edilir ve hafifçe ovularak yedirilir. Çözücünün buharlaşmasından sonra, bu işlem 1-2 kez tekrarlanır. Hastalık tablosunun iyileşmesinden sonra günde tek uygulama yeterlidir.
Anahtar Kelimeler: Ultralan Crinale 20 Ml Solüsyon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Ultralan Crinale 20 Ml Solüsyon yan etkileri, Ultralan Crinale 20 Ml Solüsyon fiyatı, ilaç bilgileri