Undo Pate 30 Gr Pomad

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Sandoz Ürünleri İlaç Gıda Kimya ve Tohum San. A.Ş.

Etken Madde: Benzokain + Çinko undesilat + Undesilenik asid

Kategori: Dermatoloji/Antifungal

Fiyat 2.03 TL

Barkod No 8699516379209





Formülü:

Her 30 g pomad;

Undesilenik asid %5,
Çinko undesilenat %20,
Benzokain %2,
Yardımcı maddeler:Lavanta esansı, Koruyucu; Metil paraben

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Mantarlara bağlı deri enfeksiyon ve iltihaplarında, el, ayak kıvrım ve aralarında meydana gelen mantar enfeksiyonlarında (atlet ayağı), deride görülen mantar hastalıklarında (Tinea inguinalis, Pitriasis versicolor gibi), tırnak mantar hastalıklarında (Onychomycosis, Paronychia), mikotik vulvovaginitlerde, bebeklerde pişik ve kızartılarda koruyucu ve tedavi edici olarak kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Unacefin (seftriakson sodyum), sefalosporin sınıfı antibiyotiklere aşırı duyarlı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Mukoz membranlara uygulandığı takdirde irritasyona sebep olabilir.

Undesilenik asit diyabetlilerde ve dolaşım bozukluğu durumlarında dikkatle kullanılmalıdır. Lokal benzokain içeren ilaçlar özellikle yeni doğanlarda ve çocuklarda methemoglobineminin meydana gelmesiyle ilişkilidir. Duyarlılık reaksiyonları lokal anestezi ile tedavi sırasında meydana gelebilir. Lokal benzokain preparatları 2 yaşın altındaki çocuklarda doktor önerisi ile kullanılmalıdır. Undo-Pate pomad, enfeksiyonlu deride ve açık yaralarda kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Unacefin genellikle iyi tolere edilen bir sefalosporindir.
Klinik uygulamalarda ilaca bağlı olabileceği düşünülen veya bilinmeyen bir etiyoloji sebebiyle görülen yan etkiler (her organ sistemine ve gittikçe azalan oranlara göre sınıflandığında) aşağıda belirtilmiştir.
Hepatik: SGOT ve SGPT'de yükselme:
Hematolojik: Eozinofili, trombositoz, lökopeni
Gastrointestinal: Diyare, bulantı, kusma
Cilt: Kızarıklık, pruritus
Lokal: Enjeksiyon bölgesinde ağrı
Bunların dışında nadir ve diğerlerine göre daha az oranlarda baş ağrısı, baş dönmesi, genital sahada mikoz, anemi, BUN'da hafif yükselme kaydedilmiştir.

İlaç etkileşimleri:

Zayıflatılmış canlı virüs aşıları: İmmünglobülin uygulaması kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve suçiçeği gibi zayıflatılmış canlı virüs aşılarının etkinliğini 5 hafta ile 3 ay arasında bir süre için azaltabilir. Serolojik testlerle etkileşim: İmmünglobülin enjeksiyonu sonrasında hastanın kanına pasif olarak aktarılmış olan antikorlardaki geçici artış, serolojik testlerde yalancı pozitif sonuçlara yol açabilir. GEÇİMSİZLİKLER: İnsan normal immünglobülini başka ilaçlarla karıştırılmamalıdır.


Kullanım şekli ve dozu:

Hasta bölge temizlendikten sonra ince bir film şeklinde yedirilerek sürülür.Genellikle günde 3-4 defa yeterlidir.

Mikotik enfeksiyonlar nükse yatkın oldukları için ilk uygulamalarda belirtiler hemen kaybolsa bile tedaviye en az bir ay süre ile devam edilmelidir. Mevsim ve hareket fazlalığı nedenleri ile terlemenin arttığı durumlarda tedavi süresi daha uzun tutulmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Undo Pate 30 Gr Pomad prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Undo Pate 30 Gr Pomad yan etkileri, Undo Pate 30 Gr Pomad fiyatı, ilaç bilgileri