Urfamycin 60 Ml Süspansiyon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Tiamfenikol

Kategori: Diğer/Antibakteriyel

Fiyat 4,47 TL

Barkod No 8699569280040





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Ürogenital sistem, karaciğer-safra, barsak enfeksiyonları, tifo, paratifo ve başka sistemik salmonelozlar, solunum sistemi enfeksiyonları, brüselozis, komplikasyonsuz gonokokkal üretritlerin tek dozla tedavisinde ve ayrıca Tiamfenikol'e duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu tüm enfeksiyonlarda endikedir.

Kontrendikasyonları:

Tiamfenikol'e karşı hipersensitivitesi olanlarda, kemik iliği supresyonu bulunanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Böbrek yetersizliği olanlarda (kreatinin klirensi 50 ml/dak'nın altında olanlarda) ve 65 yaş üzerindekilerde doz azaltılmalıdır.
Uzun süreli ilaç uygulaması sırasında miyelosupresyon gelişme olasılığı artar, ancak bu aplastik anemi gibi geri dönüşümsüz değildir. Bu nedenle uzun süreli yüksek doz uygulama sırasında periyodik kan kontrolleri yapılmalıdır.

Gebelerde ve yeni doğanlarda emniyeti henüz kesinlik kazanmamıştır. Ancak gerekiyorsa hekim kontrolü altında kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, kusma, glossitis, stomatitis, diare ve enterokolit gibi seyrek olarak görülebilen gastrointestinal reaksiyonlar, ateş ve vesiküler döküntü, ürtiker gibi hipersensitivite reaksiyonları olası yan etkilerdir. Ayrıca uzun süreli kullanımda, doza bağımlı ve geri dönüşümlü olarak hemoglobin, hematokrit, lökosit ve trombosit sayısında azalma gibi reversibl kemik iliği depresyonu yapabilir. Hematolojik yan etki riski böbrek yetersizliği olanlarda ve yaşlılarda daha belirgindir. Tiamfenikol ile, kloramfenikolde gözlenen dozdan bağımsız gecikmiş veya irreversibl aplastik anemi bildirilmediği gibi tek doz uygulamada da kan tablosunu etkilemez.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Uzun süreyle geniş alanlarda kullanıldığı takrtirde sistemik absorbsiyonu artacağından ve Fenitoin, Barbitüratlar ve Rifampisin ile birlikte kullanıldığı taktirde Hidrokortikozun hepatik eliminasyonu hızlanabilir, buna paralel olarak farmakolojik etkide azalma görülebilir. Antikoagülanlara cevap azalabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Standart pozoloji; 1.5 g/gün'dür. 12 saat ara ile 1'er flakon derin intramuskuler veya intravenöz yolla uygulanır. Gerekir ise 8 saat ara ile 1'er flakon'a doz yükseltilebilir. Komplike olmayan akut gonokokal üretritte tek dozda 2 flakon uygulanır. Tifo ve diğer salmonellozlarda, başlangıç dozu 5 gün süre ile hekim kontrolünde 3 g/gün uygulanabilir. Çocuklarda: Standart pozoloji: 20 - 30 mg/kg/gün'dür. Tifo ve diğer salmonellozlarda başlangıç dozu hekim kontrolünde 5 gün süre ile 50 mg/kg/gün'dür. Böbrek ytetersizliğinde: Kreatinin klirensi 50-20 ml/dak olanlarda günde 2 kez 0.5 g tiamfenikol. Kreatinin klirensi 20-5 ml/dak olanlarda günde 1 kez 0.5 g tiamfenikol Yaşlılarda: 65 yaş üzerinde: Günde 2 kez 0.5 g tiamfenikol

Anahtar Kelimeler: Urfamycin 60 Ml Süspansiyon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Urfamycin 60 Ml Süspansiyon yan etkileri, Urfamycin 60 Ml Süspansiyon fiyatı, ilaç bilgileri