Valposim 200 Mg 40 Enterik Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Yeni Recordati İlaç ve Hammaddeleri Sanayi ve Tic. A.Ş.

Etken Madde: Valproat Sodyum

Kategori: Diğer/Antiepileptik

Fiyat 4.63 TL

Barkod No 8699506139011





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Bütün epilepsi türlerinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Glokom'lu hastalarda kontrendikedir. Keza gastro-intestinal sisteminde parsiyal ya da tam obstrüksiyonu olan hastalarda, paralitik ileusta, genel durumu bozuk kişilerin intestinal atonilerinde, Megakolon'da, ülseratif kolitle birlikte seyreden megakolon vakalarında, ağır kolitlerde ve miyasteniya graviste de kullanılmamalıdır. Ayrıca obstrüktif üropatiler, stabilite olmamış kardiyopatiler ve akut hemorajilerde de kontrendikedir.
Formülde yer alan herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılık hallerinde kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

İlaç her zaman aynı saatlerde alınmalıdır. Karaciğer hastalığı olanlarda, hamileliğin ilk 9 ayında ve duyarlı kişilerde kullanılmaz. Alkol ve diğer santral sinir sistemi depresanlarının etkisini artırır. Kombine tedavide diğer antiepileptiklerin dozları yeniden ayarlanmalıdır. Koagülasyonu etkileyen ilaçlarla (aspirin, warfarin) birlikte kullanımda dikkatli olunmalıdır. Salisilatlarla serum düzeyi artar. Diyabet teşhisinde kullanılan ketonüri testi yanlış pozitif çıkabilir. Fenebarbitalin plazma konsantrasyonunu arttırır. Fenitoin, fenobarbiton, pirimidin ve karbamazepinle itrahı hızlanır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, kusma, karın krampı, diyare, uyuşukluk, trombositopeni, hepatotoksisite ve saç dökülmesi gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Diğer antimuskarinik ilaçlarla birlikte kullanılması durumunda oksibutinin hidroklorür'in antimuskarinik etkinliği artar. Santral sinir sistemi depresanları, oksibutinin hidroklorür'in sedatif etkisini artırır. Alkolle birlikte alınmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde başlangıç dozu günde 600 mg yemeklerle birlikte veya yemeklenden hemen sonra kullanılır. Daha sonra her 3 günde bir 200mg arttırılarak 1-1.6g'a kadar çıkartılır. Max günlük doz 2.6g'a kadar çıkabilir. Bu dozlar 2-3 eşit kısma bölünerekverilir. Ağırlığı 20kg'dan az olan çocuklarda günlük doz 10-15mg/kg'dır. Çok ciddi durumlarda bu doz 50mg/kg'a kadar çıkartılabilir.
Anahtar Kelimeler: Valposim 200 Mg 40 Enterik Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Valposim 200 Mg 40 Enterik Tablet yan etkileri, Valposim 200 Mg 40 Enterik Tablet fiyatı, ilaç bilgileri