Vancocin-cp {500 Mg 1 Flakon 0.5 g}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Abbott Laboratuvarı A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antibakteriyel

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Diğer antibiyotiklere dirençli Gram (+) mikroorganizmaların özelilkle stafilokokların neden olduğu yaşamı tehdit eden enfeksiyonlarda endikedir. Oral yoldan Clostridium difficilenin neden olduğu, antibiyotiğe bağıl psödomembranoz kolit tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Etken maddeye karşı duyarlı hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

2,5-5g/lit dilüsyon 1 saatte i.v. enfüzyon şeklinde yapılır. Tedavi sırasında renal ve işitme fonksiyonları ile kan tablosu periyodik olarak kontrol edilmelidir. Renal yetmezliği olan hastalarda doz ayarı yapılmalıdır. Hell enjeksiyonlardan, kesinlikle kaçınılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Kas ağrısı, serum kreatin ve BUN değerlerinde artış, işitme bozukluğu, baş dönmesi, kulak çınlaması, trombositopeni, flebit, ilaç ateşi ve nötropeni gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Klinik anlamlılığı olan bir etkileşme belirlenmemiştir. Asiklovir, primer olarak renal tubuler sekresyon yolu ile değişmeden idrarla atılır. Bu mekanizma ile yarışan herhangi bir ilacın birlikte verilmesi, Valtrex verilmesini takiben asiklovir plazma konsantrasyonlarını arttırır. 1 gr. Valtrex'i takiben simetidin veya probenesid verilmesi bu mekanizma ile asiklovirin plazma konsantrasyonu/zaman eğrisinin altında kalan alanı arttırır ve renal klirensini azaltır. Fakat, asiklovirin geniş terapötik endeksinden dolayı doz ayarlaması gerekmemektedir. CMV profilaksisi için yüksek dozda Valtrex alan hastalarda (8g/gün) birlikte kullanıldıklarında eliminasyon için asiklovirle yarışan ilaçlar verilirken, bir ya da iki ilacın veya metabolitlerinin plazma düzeylerindeki artış potansiyali nedeniyle, dikkat edilmelidir. Organ nakli hastalarında bağışıklık sistemini baskılayıcı ajan olarak kullanılan mikofenolat mofetilin inaktif molekülü ile asiklovirin birlikte verilmesi sonucunda (AUC) plazma/ zaman eğrisinin altında kalan alanlarının arttığı görülmüştür.

Böbrek fizyolojisinin başka özelliklerini etkileyen ilaçlarla (siklosporin, tacrolimus) birlikte eğer yüksek doz Valtrex uygulanacaksa, önlem alınması gerekmektedir.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 4x500mg/gün veya 2x1000mg/gün dozda Bebeklerde ve yeni doğanlarda 15mg/kg/gün dozda başlanır sonra 2x10mg/kg/gün dozda devam edilir. Bir aya kadar olan bebeklerde günde 3x10mg/kg/gün dozda kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Vancocin-cp {500 Mg 1 Flakon 0.5 g} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Vancocin-cp {500 Mg 1 Flakon 0.5 g} yan etkileri, Vancocin-cp {500 Mg 1 Flakon 0.5 g} fiyatı, ilaç bilgileri