Venofer Iv Ampul 2700 Mg 5 Flakon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Ferrik-Hidroksit + Sukroz Kompleksi

Kategori: Kan ve Kan Oluşturan/Hemanitikler, Demir Ve Tüm Kombinasyonları

Fiyat 93,95 TL

Barkod No 8699514755661





Formülü:

Fe III 100 mg./5 ml.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Demir depolarının hızlı ve güvenilir bir şekilde doldurulmasının gerektiği hipokrom demir eksikliği anemisi.1. ağır demir eksikliği anemisi hızlı bir terapötik etkinin elde edinmek istendiği aşağıdaki durumlar buna örnektir. Hanileliğin son 4 ayı içinde, kanamalardan sonra,gastrointestinal sistemde demir emiliminin bozulması ve demire intolerans. Oral demir preperatlarına karşı belirgin bir tedaviye uyumsuzluk durumunda. Oral tedaviye güvenilemeyecek ve hastanın düzensiz aralıklarla doktor kontrolüne geldiği, tedaviye dirençli demir eksikliği vakalarında. Oral demir tedavisine yeterli cevap vermeyen demir eksikliği anemisi vakalarında, örneğin diyaliz hastaları.

Kontrendikasyonları:

Aşırı demir yüklenmesinin veya demir kullanım bozukluğunun söz konusu olduğu vakalar.

Uyarılar/Önlemler:

Miyadı dolmuş ve sediment içeren ampuller kesinlikle enjekte edilmemelidir. Venofer i.v. çok yavaş uygulanmalı (1ml/1dk.) ve diğer hiçbir ilaç ile karıştırılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:


İlaç etkileşimleri:

Santral sinir sistemini deprese eden alkol veya anestetikler, hipnotikler, antidpresanlar, nöroleptikler veya santral etkili kas gevşetiicilerin etkisini güçlendirir.

Kullanım şekli ve dozu:

1. gün 2.5 ml =50mg Fe(III) 2. gün; 5.0 ml =100 mg Fe (III) 3. gün; 10.0 ml = 200 mg Fe (III) Bunu izleyerek, hemoglabin düzeyleri göz önünde tutularak haftada 2 kez 10ml ile tedaviye devam edilşir.
Anahtar Kelimeler: Venofer Iv Ampul 2700 Mg 5 Flakon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Venofer Iv Ampul 2700 Mg 5 Flakon yan etkileri, Venofer Iv Ampul 2700 Mg 5 Flakon fiyatı, ilaç bilgileri