Ventodisks ? {8 Doz 7 Rotadisk ve 1 Adet Diskhaler}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Bronkodilatör (Beta-2 adrenerjik reseptör blokörü)

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Akut bronkospazm, allerjenlerin hücumuna maruz kalma durumları, bronşiyal astım tedavi ve profilaksisi, egzersiz nedeniyle meydana gelen astım krizleri, kronik astım, reversibl havayolları tikanmasıyla birlikte görülen bronşit ve amfizemde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Gebelerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Tirotoksikozlu hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Hipokalemiye neden olabilir. Kesin gerekli görülmediçe laktasyonda kullanılmaz. MAO inhibitörleri ve selektif olmayan beta blokörlerle birlikte kullanılmaz. Ksantin deriveleri steroidler ve diüretiklerle birlikte kullanımında dikkatli olunmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Titreme, baş ağrısı, adale krampı, anjioödem, ürtiker, bronkospazm, hipotansiyon ve hipokalemi gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Salbutamol preparatları monoaminooksidaz inhibitörleri (MAOIs) ile tedavi edilen hastalarda kontrendike değildir. Salbutamol, propranolol gibi non-selektif beta-blokerlerle birlikte verilmemelidir.

Kullanım şekli ve dozu:

Akut bronkospazmda Eritkinlerde 200-400mcg/gün, çocuklarda 200mcg/gün kullanılır. Kronik durumlarda ise Eritkinlerde günde 3-4x400mcg/gün çocuklarda 3-4x200mcg/gün uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Ventodisks ? {8 Doz 7 Rotadisk ve 1 Adet Diskhaler} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Ventodisks ? {8 Doz 7 Rotadisk ve 1 Adet Diskhaler} yan etkileri, Ventodisks ? {8 Doz 7 Rotadisk ve 1 Adet Diskhaler} fiyatı, ilaç bilgileri