Vepesid 50 Mg 20 Kapsül

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Bristol-Myers Squibb İlaçları Inc.

Etken Madde: Etoposid

Kategori: Diğer/Antineoplastik

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699726191004





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Refrakter testis tümörleri, küçük hücreli anaplastik akciğer tümörleri (Vepesid'in diğer akciğer karsinomlarında da etkili olabileceğine dair ön veriler vardır), Hodgin hastalığı, malin (Hodgkin dışı) lenfomalar, özellikle histiyositik tip, akut non-lenfositik lösemi.

Kontrendikasyonları:


Uyarılar/Önlemler:

Vepesid tedavisi uygulanan hastalarda terapi esnasında ve sonrasında miyelosupresyon dikkatle ve sık sık gözlenmelidir. Dozu sınırlayıcı kemik iliği depresyonu, Vepesid terapisinin en belirgin toksisitesidir. Trombosit sayımının 50.000/mm3'ün altına düşmesi veya mutlak nötrofil sayımının 500/mm3'ün altına düşmesi kan sayımları yeterli düzeye çıkana kadar terapiye ara verilmesi için uyulması gereken göstergelerdir. Gebe kadınlarda kullanıldığında Vepesid fetal hasar yapabilir. Bulantı ve kusma ana gastrointestinal toksisitelerdir. Bulantı ve kusma genellikle antiemetik tedavi ile kontrol altına alınabilir. Reversibl alopesi görülmüştür. Periferik nöropatiye yol açabilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Ventolin Nebules bazı hastalarda iskelet kaslarında hafif bir titremeye neden olabilir, titreme genellikle ellerde belirgindir. Bu etkiye bütün beta-adrenerjik uyarıcılarda rastlanır. Nadiren başağrıları bildirilmiştir. Beta-adrenerjik uyarıcılara aşırı hassas olan hastalarda periferal vazodilatasyon ve kalp hızında dengeleyici küçük bir artış meydana gelebilir. Çok nadiren adale krampları bildirilmiştir. Çok nadir olarak anjioödem, ürtiker, bronkospazm, hipotansiyon ve kollaps gibi aşırı duyarlık reaksiyonları rapor edilmiştir. Beta-2 agonist tedavisi potansiyel olarak ciddi hipokalemiye neden olabilir. Diğer inhalasyon tedavilerinde olduğu gibi

TM: Ventolin ve Nebules Glaxo Wellcome şirketler grubunun tescilli markalarıdır. inhalasyonu takiben hemen hırıltıda (wheezing) artış ile paradoksal bronkospazm görülebilir. Bu durum alternatif bir sunum şekli veya farklı bir çabuk etkili bronkodilatör ile tedavi edilmelidir. Ventolin Nebules hemen kesilmeli, gerekirse hastaya alternatif tedavi uygulanmalıdır. Diğer beta-2 agonistlerinde olduğu gibi nadiren çocuklarda hiperaktivite bildirilmiştir. İnhale salbutamol ile ağız ve boğazda irritasyon oluşabilir. Bazı hastalarda taşikardi oluşabilir.

İlaç etkileşimleri:

Salbutamol, monoaminoksidaz inhibitörleri veya trisiklik antidepresanlarla tedavi edilen hastalara verilirken salbutamolün dolaşım sistemi üzerindeki etkileri artabileceğinden aşırı dikkat gösterilmelidir. Beta-reseptör blokerleri ve salbutamol birbirinin etkisini inhibe edeceğinden birlikte verilmemelidir.

Kullanım şekli ve dozu:

3-4 haftada bir 100-200 mg/m2/gün dozunda arka arkaya 5 gün, ya da yine 3-4 haftada bir 200 mg/m2/gün dozunda 1., 3. ve 5. günlerde verilir. Bu şekildeki tedavi periyodları 3-4 defa uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Vepesid 50 Mg 20 Kapsül prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Vepesid 50 Mg 20 Kapsül yan etkileri, Vepesid 50 Mg 20 Kapsül fiyatı, ilaç bilgileri