Vomitin 100 Mg 6 Ampul

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Akdeniz İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Trimetobenzamid HCl

Kategori: Diğer/Antiemetik

Fiyat 4,23 TL

Barkod No 8699549750167





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Araç tutmaları, enfeksiyon, entoksikasyon, gebelik kusmaları, hepatit, ilaçların neden olduğu bulantı, kolesistit, migrende endikedir.

Kontrendikasyonları:

Epilepsi, Reye sendromu, parkinson, nedeni belli olmayan kusmalar, feokromsitoma, yeni doğanlar ve etken maddeye duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Olutabilecek uyku halinden dolayı motorlu araç vb. kullananlarla, yüksek yerlerde çalışan hastalar uyarılmalıdır. Benzamide duyarlı hastalarda kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Konvülsiyon aşırı duyarlılık reaksiyonları, parkinsonizm belirtileri, dermansızlık, inkoordinasyon, baş ağrısı, bulanık görme, irritasyon ve ağız kuruluğu gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

-Trimetobentamitin önceden uygulanması apomorfine emetik cevabı azaltabilir, ayrıca 2 ilaçın birlikte kullanımı her 2 ilaçın MSS etkilerini potansiyelize edilebilir.
-Merkezi sinir sistemini deprese eden ilaçlarla kullanımı, etkilerde potansiyezasyona neden olabilir. Opistotonos, konvülsiyonlar, koma ve ekstrapiramidal semptonlara neden olabilir.
-Ototoksik ilaçlarla birlikte kullanımı bu ilaçların kulak çınlaması, baş dönmesi ve vertigo gibi ototoksiksite belirtilerini maskeleyebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Tablet: Eritkinlerde günde 3-4x1-2 tablet, gebelerde sabah uyanır uyanmaz 1 tablet uygulanır. Ampul: Eritkinlerde günde 3-4x200-300mg, 27-41 kg arası çocuklarda günde 3x100mg uygulanır. Supozituar: 27kg'a kadar olan çocuklarda 100mg 27kg'dan fazla olanlarda 200mg uygulanır. Günlük doz her 4 saatte bir 1 supozituardır.
Anahtar Kelimeler: Vomitin 100 Mg 6 Ampul prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Vomitin 100 Mg 6 Ampul yan etkileri, Vomitin 100 Mg 6 Ampul fiyatı, ilaç bilgileri