Win-rho Sdf {300 mcg 1 Doz Anti-D + Vial %0.9 SF}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma RA Tıbbi Cihazlar San. ve Tic. A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Kadın-Doğum, Kontrasepsiyon/Profilaktik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Anti-Rho (D) İg (human), 120-300 mcg(600-1500IU)

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Rhesus uyuşmazlığına karşı profilaktik amaçla doğum, düşük ve kürtajlarda; uyumsuz kan transfüzyonlarında Rho (D) negatif bireylerde alloimmünizasyonu engellemek için ve çocuk ve yetişkinlerde akut ve kronik immün trombostopenik purpura (ITP) tedavisinde.

Kontrendikasyonları:

İntestinal perforasyon, barsak duvarı bozuklukları, ileus, crohn hastalığı, ülseratif kolit ve toksik megakolon gibi ciddi enflamatuar durumlarda.

Uyarılar/Önlemler:

Preparat 2-8 derecede ve ışıktan uzak ortamlarda saklanmalıdır.Kesinlikle dondurulmamalıdır. Donmuş ürün kullanılmamalıdır.

IV yolla kullanımda ve ITP endikasyonunda eşdeğeri yoktur.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Abdominal distansiyon, ağrı, borborijizm, bulantı ve alerjik reaksiyonlar gibi.

İlaç etkileşimleri:

Lityumla birlikte kullanılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

IV yolla uygulandığında pik plazma konsantrasyona iki saat içerisinde ulaşılırken i.m yolla uygulandığında pik plazma konsantrasyona 5-10 günde ulaşılır. Hamileliğin 28.haftasında 1500 IU (300 mcg) i.v veya i.m yolla verilir. Rho(D) pozitif olduğu kesin olan bebeğin doğumundan hemen sonra 72 saati aşmamak kaydıyla anneye i.v veya i.m yolla verilir. Rho (D) pozitif olduğu kesin olan bebeğin doğumundan hemen sonra 72 saati aşmamak kaydıyla anneye i.v veya i.m yolla 600 IU(120 mcg) verilmelidir. Bebeğin Rh durumunun 72 saat içinde bilinmediği durumlarda doğumdan sonra 72 saat içinde anneye uygulanır. Eğer 72 saat aşılmışsa uygulama bırakılmamalı ve hemen başlanarak doğumdan sonraki 28.güne kadar devam edilmelidir. Uyumsuz kan transfüzyonlarının veya şiddetli fetal kanamaların tedavisi için i.v yolla toplam doz verilene dek her 8 saatte bir 3.000 IU verilmelidir. I.M yolla verildiğinde toplam dozun hepsi verilene dek her 12 saatte bir 6.000 IU verilmelidir. ITP kesinlikle i.v yolla kullanılmalıdır. ITP tedavisinde 125-250 IU (25-50 mcg)/kg i.v dozla uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Win-rho Sdf {300 mcg 1 Doz Anti-D + Vial %0.9 SF} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Win-rho Sdf {300 mcg 1 Doz Anti-D + Vial %0.9 SF} yan etkileri, Win-rho Sdf {300 mcg 1 Doz Anti-D + Vial %0.9 SF} fiyatı, ilaç bilgileri