Xanthium 200 Mg 60 Mik.pellet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Galephar İlaç

Etken Madde: Teofilin

Kategori: Diğer/Bronkodilatör

Fiyat 6,85 TL

Barkod No 8699671180023





Formülü:

Theophylline monohidrat 200 Mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Bronşiyal astım ve kronik bronşit ve pulmoner amfizeme bağlı reversibl bronkospazmda endikedir.

Kontrendikasyonları:

Teofilin komponentlerinden birine veya ksantin türevlerine duyarlılık gösteren hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Yemeklerden sonra kullanılır. Kardiyak aritmi, kalp yetmezliği, hipertiroidi, yeni miyokard enfarktüsü ve peptik ülserde dikkatle kullanılmalıdır. Kullanılan günlük doz 15mg/kg'ın (çocuklarda 20mg/kg) üzerinde ise teofilin kan düzeyi 8-12 aylık aralıklarla kontrol edilmeli ve serum teofilin seviyeleri yüksek bulunduğu takdirde doz miktarı azaltılmalıdır. Renal ve hepatik yetmezliği olanlarda ve yaşlılarda daha dütük doz uygulanır. Gebelikte ve laktasyonda kesin gerekli görülmedikçe kullanılmaz. Teofilin sempatomimetikler, furosemid ve reserpinin etkilerini artırır. Lityum karbonat ve propanololun etkisini azaltır Grip aşısı, neomisin, linkomisin ve simetidin teofilinin etkisini artırır. Sigara teofilinin etkisini azaltır. Ksantin türevleriyle birlikte kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Uyku bozukluğu, gastrointestinal sistem bozuklukları, bulantı, kusma, diyare, taşikardi, aritmi, hipotansiyon, ve albüminuri gibi yan etkiler görülebilir

İlaç etkileşimleri:

Xanax, diğer psikotrop ilaçlar, antikonvülsanlar, antihistaminikler, alkol ya da MSS'de depresyona yol açan ilaçlarla birlikte kullanıldığında, merkezi sinir sistemi üzerinde ek bir depresif etki yaratırlar. Benzodiazepinlerin başka ilaçlarla da etkileştikleri bilinmektedir. Örneğin, alprazolam ve bazı belirli benzodiazepinlerin, simetidin ya da makrolit antibiyotiklerle birlikte kullanıldıklarında klerenslerinin geciktiği saptanmıştır. Bu etkileşimin klinik önemi bilinmemektedir.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde ve 6 yaşından büyük çocuklarda 2x200-400mg/gün dozda kullanılır. 6 yaşın altındaki çocuklarda daha düşük dozlar uygulanmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Xanthium 200 Mg 60 Mik.pellet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Xanthium 200 Mg 60 Mik.pellet yan etkileri, Xanthium 200 Mg 60 Mik.pellet fiyatı, ilaç bilgileri