Zalvor Tibbi Saç Kremi 59 Ml

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Glaxo Smith Kline İlaçları San.Ve Tic.A.Ş

Etken Madde: Permetrin

Kategori: Dermatoloji/Skabisid, pedunkülosid

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699522562466





Formülü:

Zalvor tıbbi saç kremi, saç kremi bazı içinde 1g'ında 10 mg permetrin içeren turuncu bir saç kremidir. Yardımcı maddeler: İzopropil alkol, metil paraben, propil paraben, sunset sarısı, aroma 06.070.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Zalvor tıbbi saç kremi, baş biti enfestasyonlarının tedavisinde ve risk altındaki insanların baş biti enfestasyonlarından korunmasında endikedir.

Kontrendikasyonları:

Piretroidler, piretrinler veya ürünün kendisine alerjisi olan kişilerde Zalvor tıbbi saç kremi kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Sadece harici kullanım içindir, kullanmadan önce çok iyi çalkalanmalıdır. Ne permetrin ne de Zalvor tıbbi saç kremi gözler için iritan değildir. Ancak kazara bulaşırsa, gözler hemen bol, temiz su ile yıkanmalıdır. Zalvor tıbbi saç kremi, çocukların ulaşamayacakları, emniyetli bir yerde saklanmalıdır. Gebelik ve emzirme döneminde kullanımı: Hayvan çalışmalarında, gebelik sırasında permetrin uygulaması nedeniyle fetusun zarar gördüğünü belirten herhangi bir bilgi elde edilmemiştir. Ayrıca, Zalvor tıbbi saç kreminin uygulanmasının ardından permetrinin sistemik olarak fevkalade düşük seviyelerde absorbe edilmesi, negatif mutajenisite testleri ve memeliler için düşük toksisitesi, fetus için herhangi bir riskin asgari ölçüde olacağını düşündürmektedir. Permetrinin insan sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Bununla beraber, Zalvor tıbbi saç kreminin uygulanmasının ardından sistemik olarak çok düşük seviyelerde permetrin absorbe edildiğinden ve teorik olarak, bu sistemik permetrinin çok az bir yüzdesi süte geçebildiğinden sütteki permetrin konsantrasyonlarının yeni doğan/bebek için herhangi bir risk teşkil etmesi beklenmez.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Zalvor tıbbi saç kremi, deri reaksiyonları endükleme potansiyelinin düşüklüğü ile genelde iyi tolere edilir. Zalvor tıbbi saç kremi uygulanmasından sonra çok az kişide baş derisinde eritem, döküntü ve/veya iritasyon (yanma/batma veya karıncalanma) görüldüğü bildirilmiştir. Fakat bu belirtiler baş bitlenmesinin doğal gelişiminde de vardır. Daha ciddi ve uzamış deri sorunlarının görülmesi halinde hekime danışılmalıdır.

İlaç etkileşimleri:

Permetrinin bilinen herhangi bir ilaç etkileşimi yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

(Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde) Yaşlılar, erişkinler ve 6 ayın üzerindeki çocuklarda tedavi: Normal şampuan ile saç yıkanır, durulanır ve havlu ile kurutulur. Zalvor tıbbi saç kremi kullanmadan önce iyice çalkalanmalıdır, yeterli miktarda Zalvor tıbbi saç kremi, tüm saça ve saç diplerine tamamen kaplanacak şekilde, özellikle kulak arkaları ve enseye dikkat edilerek uygulanmalıdır. Zalvor tıbbi saç kremi saçta 10 dakika bekletilmeli ve saç su ile iyice durulandıktan sonra, havlu ile kurutulmalıdır. Tek bir şişe Zalvor tıbbi saç kremi, omuz hizasında, normal kalınlıkta saç için yeterlidir. Zalvor tıbbi saç kremi, kutusu içinde sunulan tarak, saçın taranması ölü bitleri ve bit yumurtalarını temizlemek için kozmetik amaçlı olarak kullanılabilir, tedavinin etkinliği açısından saçın taranması zorunlu değildir. Çoğu vakada (%97-99), tek bir uygulama yeterlidir, fakat gerekirse tedaviden 7 gün veya daha sonra canlı bit görülürse, ikinci bir tedavi uygulanabilir. Eğer tedavi görmüş kişi veya çocuk, bitli insanlarla temas halinde ise Zalvor tıbbi saç kremi 8 haftaya kadar, haftada bir kez uygulanabilir. Permetrin yüzme havuzlarındaki klordan etkilenmez, dolayısı ile kullanımdan sonra normal yüzme etkinlikleri sürdürülebilir. Benzer biçimde, normal şampuanla yıkanma alışkanlığında bir değişiklik yapılmasına gerek yoktur. 6 ayın altındaki çocuklar: Sadece hekim tavsiyesi ile uygulanır.

Aşırı Dozaj

Semptom ve bulgular: Zalvor tıbbi saç kremi ile ilgili hiçbir doz aşımı bildirimi yoktur. Hayvanlarda ve gönüllülerde yapılan araştırmalar gözönüne alındığında, yanlış kullanım veya aşırı dozda uygulama durumunda dahi klinik önemi olan toksik etkilere neden olacak permetrin miktarına ulaşması beklenmez. Uzun süreli kullanım sonucu aşırı hassasiyete bağlı belirtiler ortaya çıkabilir. Zalvor tıbbi saç kreminin küçük çocuklar tarafından yutulmasının ardından izopropanol içeriği nedeniyle alkolik intoksikasyonunun meydana gelmesi teorik olarak muhtemeldir. Tedavi: Hipersensitivite tipi reaksiyonlar oluşur ise semptomatik tedavi endikedir. Bir şişe içeriğinin bir çocuk tarafından yanlışlıkla içilmesi halinde hemen hekime başvurulmalıdır. Alınmasından sonraki iki saat içinde gastrik lavaj düşünülmeli ve tedavi alkolik intoksikasyonuna yönelik olmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Zalvor Tibbi Saç Kremi 59 Ml prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Zalvor Tibbi Saç Kremi 59 Ml yan etkileri, Zalvor Tibbi Saç Kremi 59 Ml fiyatı, ilaç bilgileri