Zestril 5 Mg 28 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Lisinopril

Kategori: Kardiyovasküler (Kardiyoloji) ve Serebrovasküler Sistem/Ace İnhibitörleri, Tek Başina

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699514011910





Formülü:

Lisinopril 5-10-20 mg./ Tabl.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Hipertansiyon, Konjestif kalp yetmezliği, Akut miyokard enfarktüsü.

Kontrendikasyonları:

Zestril, bu ürünün herhangi bir komponentine aşırı duyarlılığı bulunan hastalarda ve daha önce ACE inhibitörü kullanımından dolayı anjionörotik ödem hikayesi olan hastalarda ve herediter veya idiopatik anjioödemli hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Diğer vazodilatörlerde olduğu gibi Zestril aortik stenoz veya hipertrofik kardiomyopatili hastalarda dikkatle verilmelidir. Bir vazodilatör ile tedavi sonrasında ciddi hemodinamik bozulma riski altındaki akut myokard enfarktüslü hastalarda başlanmamalıdır. Böbrek bozukluklarında dikkatli kullanılmalıdır. Desensitizasyon tedavisi sırasında (hymenoptera venom) ACE inhibitörü alan hastalarda anafilaktik reaksiyonlar olmaktadır. ACE inhibitörlerinin kullanımı ile beraber öksürük görüldüğü bildirilmiştir. Majör cerrahi operasyona giren veya anestezi için hipotansiyona neden olan ajanlar alan hastalarda hipotansiyon oluşur. Hamilelerde, kullanımı önerilmez.Emzirenlerde hekim tarafından gerekli görüldüğü takdirde verilmelidir. Bazı vakalarda hiperkalemi oluşmuştur.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Sersemlik hali, başağrısı ve diyare, yorgunluk, öksürük ve mide bulantısı.


İlaç etkileşimleri:

Diüretik eklendiği zaman, antihipertansif etki genellikle aditif özellik gösterir. İndometasin, antihipertansif etkisini azaltabilir. Lityumun eliminasyonu azalabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Esansiyel hipertansiyon: Genel başlangıç dozu 10 mg'dır. İdame dozu günde bir kez verilen 20 mg'dır. Renal yetmezliği olanlarda, diüretik tedavisinin kesilmesi söz konusu olmayan hastalarda, hacim ve/veya tuz azaltması yapılan hastalarda ve renovasküler hipertansiyonu olan hastalarda başlangıç dozu düşük tutulması gerektiğinden 2.5-5 mg ile tedaviye başlanmalıdır. Renovasküler hipertansiyon: 2.5 veya 5 mg'lık düşük bir doz ile başlanması önerilir.Konjestif kalp yetmezliği:Günde tek doz 2.5 mg başlanabilir. Genel etkin doz aralığı günlük tek doz 5-20 mg'dır.Akut myokard enfarktüsü: İlk doz olarak 5 mg , 24 saat sonra 5 mg ve daha sonraki günler 10 mg'la devam edilir.
Anahtar Kelimeler: Zestril 5 Mg 28 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Zestril 5 Mg 28 Tablet yan etkileri, Zestril 5 Mg 28 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri