Zinco-c Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Berko İlaç ve Kimya Sanayi Ltd. Şti.

Etken Madde:

Kategori: Vitamin, Mineral ve Kan Yapıcılar/Vitamin, Mineral

Fiyat 0 TL





Formülü:

Çinko sülfat, Modifiye Nişasta, Laktoz, Bağlayıcı(Mikrokristalin selüloz), VitaminC, Dağıtıcı (Karboksimetilselüloz Na tuzu), Kaydırıcı  (Mağnezyum Stearat).

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Zinco tablet  Akrodermatitis enteropathica, diyare, protein enerji malnütrisyonu (PEM), Wilson hastalığı, pika, iyileşmeyen yaralar ve çinko eksikliğinin giderilmesinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Bilinen  bir kontrendikasyonu olmamakla birlikte çinko sülfata hassasiyeti olanlar kullanmamalıdır. Çinko tuzları penisilin türevleri ile birlikte alınmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Gebelik ve laktasyonda kullanım: Teratojenik etkisine dair bir kayıt olmamakla birlikte, hamile ve emziren annelerde doktor kontrolünde kullanılması önerilir. Yapılan çalışmalar sonunda hamilelerde, Zn2+ gereksiniminin arttığı anlaşılmıştır.

Yan etkiler/Advers etkiler:


Kullanım başlangıcında bazen şikayetler görülebilir.Ancak bu genelde birkaç gün içinde geçeceğinden kullanıma devam edilmelidir.SkinSolv parfüm ve kortikosteroidler içermemektedir.Ürünün herhangi bir alerjik etkisi bilinmemektedir.

İlaç etkileşimleri:

Çinko sülfat tetrasiklinler ile şelat teşkil edeceğinden birlikte kullanılmamalıdır. Uygun oranlarda (Demir /Çinko oranları 1/1 veya 2,5/1 arasında ) alındığında demir preparatları çinko sülfatın biyoyararlanımını etkilememektedir. Penisilamin ile birlikte alındığında penisilaminin etkisini azaltabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde,

Anahtar Kelimeler: Zinco-c Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Zinco-c Tablet yan etkileri, Zinco-c Tablet fiyatı, ilaç bilgileri