Zovirax 800 Mg 20 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Glaxo Smith Kline İlaçları San.Ve Tic.A.Ş

Etken Madde: Asiklovir

Kategori: Diğer/Antiviral

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699522015191





Formülü:

Zovirax göz merhemi, yumuşak beyaz bir parafin bazı içinde %3 a/a aciclovir içerir. Bir gram steril merhem 30 mg aciclovir ve 970 mg parafin içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Zovirax göz merhemi herpes simplex keratiti tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Zovirax göz merhemi, asiklovire aşırı duyarlı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Hastalar uygulamadan hemen sonra geçici, hafif bir batma olabileceği konusunda uyarılmalıdır. Gebelik ve emzirme döneminde kullanımı: Uluslararası kabul gören standart testlerde asiklovirin sistemik uygulanması, tavşanlarda, sıçanlarda veya farelerde embriyotoksik ve teratojenik etkiler oluşturmamıştır. Sıçanlarda, standart olmayan bir testte fötal anomaliler gözlemlenmiştir ancak bu durum sadece annede zehirlenmeye yol açacak kadar yüksek subkutan dozları takiben ortaya çıkmıştır. Bu bulguların klinik ile bağlantısı şüphelidir. İnsanda gebelikle ilgili tecrübe sınırlı olduğundan Zovirax göz merheminin kullanımı ancak potansiyel yararların bilinmeyen muhtemel risklere ağır bastığı durumlarda düşünülmelidir. İnsanlarla ilgili olarak elde edilen sınırlı veriler, sistemik olarak alındığı zaman ilacın anne sütüne geçtiğini göstermektedir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Hastaların küçük bir oranında Zovirax göz merheminin uygulanmasından hemen sonra geçici hafif bir batma meydana gelebilir. Süperfisiyel lekeli keratopati kaydedilmiştir. Bu, tedavinin erken bitirilmesini gerektirmemiş ve görünür hiçbir arıza bırakmadan iyileşmiştir. Zovirax göz merhemi uygulanan hastalarda lokal iritasyon, blefarit ve konjunktivit gibi enflamasyon kaydedilmiştir.

İlaç etkileşimleri:

Probenesid, sistemik olarak uygulanan asiklovirin ortalama yarılanma süresini ve plazma konsantrasyonu eğrisi altındaki alanı artırır. Asiklovirin farmakokinetik özelliklerinin böbrek fizyolojisini etkileyen diğer ilaçlar tarafından etkilenmesi ihtimali mevcuttur. Bununla beraber, klinik deneyim sonucunda asiklovir ile başka ilaç etkileşimi tespit edilmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

(Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde) Merhem alt konjunktiva kesesi içine 10 mm'lik bir şerit halinde günde 5 kez yaklaşık 4 saatlik aralıklarla uygulanmalıdır. Tedaviye, iyileştikten sonra en az 3 gün devam edilmelidir. Açılmış tüp 1 ay sonra atılmalıdır.

Aşırı Dozaj

135 mg asiklovir içeren 4.5 g'lık bir Zovirax göz merhemi tüpünün tamamı ağızdan alınacak olsa bile, bundan dolayı herhangi bir ters etki beklenmez. 800 mg'lık dozlar, herhangi bir zararlı etkiye rastlanmaksızın yedi gün süre ile günde beş kez (günde 4 g) uygulanmıştır. 80 mg/kg'a kadar tek intravenöz dozlar yanlışlıkla uygulanmış ve herhangi bir ters etkiye rastlanmamıştır. Asiklovir diyalize uygundur.
Anahtar Kelimeler: Zovirax 800 Mg 20 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Zovirax 800 Mg 20 Tablet yan etkileri, Zovirax 800 Mg 20 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri