Beklazon % 0,025 30 Gr Krem

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Beklometazon Dipropiyonat

Kategori: Dermatoloji/Kortikosteroid

Fiyat 2,14 TL

Barkod No 8699569350019





Formülü:

Beklometazon dipropionat % 0.025
Koruyucu: Klorkrezol

Farmakolojik özellikleri:

Beklometazon dipropionat yerel tedavilerde kullanılmak amacıyla geliştirilmiş bir kortikosteroid esteridir.

Potent gruba dahil, kuvvetli bir topikal kortikosteroid preparatıdır. İngiltere'de yürütülmüş olan çok yaygın klinik çalışmalar, Beklometazon dipropionat'ın % 0.025 konsantrasyonda başka steroidlere cevap vermemiş olan ekzema, dermatitis ve psoriasiz vakalarında bile etkili olduğunu göstermiştir.

Beklometazon dipropionat çok önemli bir özelliği betametazon ve flüosinolon 16-17 asetonid gibi kortikosteroidlerin formüllerinde yer alan flora bağlı steroid rozasea, perioral dermatitis ve steroid aknesi gibi can sıkıcı komplikasyonlara yol açmamasıdır.

Endikasyonları:

Psöriazis, (yaygın plak psöriazisi hariç) çeşitli kontakt dermatitler, her çeşit ekzematöz lezyonlar, seboreik dermatitis, ilaç erüpsiyonları, çocuk ekzemaları, ışınlama ve fiziksel etkenlere bağlı dermatitisler, nörodermatozlar, lichen ruber planus, ürtiker, intertrigo, lupus eritematozus.

Kontrendikasyonları:

Herpes grubu enfeksiyonlar, çiçek v.b. gibi virütik cilt hastalıklarında, canlı virüs aşıları uygulanması esnasında, beklometazon dipropionata ve diğer kortikosteroidlere karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Beklazon Pomad, kuru, likenifiye ve kronik lezyonlarda ve kapalı tedavilerde; Beklazon Krem ise sızıntılı lezyonlarda, Beklazon Losyon derinin nemli olduğu veya kıllı alanlarda kullanılır.

Uzun süre kullanıldığında, deriden emilen ilaç sistemik yan etkilere neden olabilir. Bundan dolayı 15 günden fazla kullanılması gerekirse hekime müracaat edilmesi tavsiye edilir. Göze uygulamaktan kaçınılması gerekir. Hekimin tavsiye ettiği endikasyonlar dışında kullanılmamalıdır.

Bazı dirençli lezyonlarda, lezyonu geçirgen olmayan bir materyal ile örterek Beklazon Krem'in etkisi daha da artırılabilir. Dirsek ve diz gibi kesimlerde yer alan hipertrofik lichen planus, kronik diskoid lupus eritematozus ve psöriazis gibi hastalıklarda kapalı tedavinin büyük yararı vardır.

Kortikosteroidler yerel uygulamada sistemik etki gösterebilecek miktarda absorbe edilebilir. Bu nedenle uzun süre yerel kullanımlarda muhtemel sistemik yan etkilerin göz önünde bulundurulması gerekir.

Diabetus mellitus, peptik ülser, osteoporoz, psikoz eğilimi, böbrek yetmezliği, konjestif kalp yetmezliği, hipertansiyonlu olan yaşlı kişilerde dikkatle kullanılması gerekir.

Hamilelerde Kullanılması:
Uzun süreli kullanımda fötüsü etkiler, ayrıca endojen kortikosteroidlerin supresyonuna sebep olarak da yan tesirler meydana getirir. Bu yüzden hamilelerde mutlak gerekmedikçe kullanılmamalıdır. Süt veren anneler tarafından ise dikkatle kullanılmalıdır.
TIBBİ ZARURET DIŞINDA GEREKMEDİKÇE HAMİLELERDE KULLANILMAMALIDIR.

Kortikosteroid tedavisi gören kişilerde enfeksiyon hastalıklarına temayül fazladır. İnatçı enfeksiyonlarda ve duyarlık varsa uygulama durdurulmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Yeni araştırmalar, kapalı bir tedavi uygulanmadığında Beklometazon dipropionat'ın yan etkilerden yoksun olduğunu göstermiştir. Ancak, Beklometazon dipropionat kapalı tedavilerde kullanılır ya da çok geniş bir alana sürülecek olursa herhangi bir antienflamatuar steroid gibi yan etkilere yol açabilecek ölçüde bir absorpsiyona uğrayabilir. Kortikosteroidlerin lokal kullanımına bağlı kullanılan alanda yanma, irritasyon, kuruluk, deri atrofisi, striae, miliaria görülebilir.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Bildirilmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Beklazon Krem, hasta alan üstüne ince bir tabaka şeklinde yaygın olarak sürülür ve iyice ovulur. Başlangıçta, müstahzar günde 2 defa kullanılır. Daha sonra lezyon iyileşmeye yönelince uygulama daha geniş aralıklarla yapılır ve hatta tedavi tüm olarak kesilir.

Ciltte lokal bir enfeksiyon gelişirse kapalı tedaviye son verilmeli ve uygun antimikrobiyal tedaviye geçilmelidir.

HARİCEN KULLANILIR.
Anahtar Kelimeler: Beklazon % 0,025 30 Gr Krem prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Beklazon % 0,025 30 Gr Krem yan etkileri, Beklazon % 0,025 30 Gr Krem fiyatı, ilaç bilgileri