Betaserc 8 Mg 30 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Solvay İlaç ve Ecza Ticaret Ltd.Şti.

Etken Madde: Betahistin Dihidroklorid

Kategori: Nöropsikiyatrik/Vazodilatör

Fiyat 9,97 TL

Barkod No 8699820010058





Formülü:

Betahistin dihidroklorür, 8 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Prekapiller sfinkteri gevşetici etkilidir. Kulak çınlaması, baş dönmesi, sağırlık ve genellikle bulantı, kulak ağrısı ve baş ağrısıyla ortaya çıkan Meniere sendromunda endikedir.

Kontrendikasyonları:

Feokromsitomada kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Preparat yemeklerle birlikte kullanılmalıdır. Anamnezinde peptik ülser bulunan hastalar, gebelik, feokromsitoma ve bronşiyal astımda dikkatle kullanılmalıdır.Gebelerde kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Dispepsi,gastrointestinal şikayetler, baş ağrısı, cilt döküntüsü ve kaşıntı gibi.

İlaç etkileşimleri:

Antibakteriyel sülfonamidler, fenilbutazon, salisilatlar, probenecid, dikumarol, MAO inhibitörleri ve propranolol gibi kardio-selektif olmayan betablokerlerle birlikte kullanımında BETANORM'un hipoglisemik etkisi artacağından böyle durumlarda doz ayarlaması yapılmalıdır.

Kortikosteroid, oral kontraseptif, tiazid diüretikler, fenotiazin deriveri, tiroid hormonları ve laksatifler ise gliclazide etkisini azaltabilirler.

Kullanım şekli ve dozu:

Günde 3 defa 1-2 tablet tercihen yemeklerle birlikte alınmalıdır. İyileşme genellikle ilk birkaç günde görülür. Bazen iyileşmenin başlaması çok yavaş olur ve ancak birkaç haftalık tedaviden sonra belirginleşir. Her iki durumda da , optimal sonuçlar ancak birkaç aylık tedaviden sonra elde edildiğinden, tedaviye günlük 24-48 mg.'lık dozlarla devam edilmesi önerilir. Yeterli bilgi olmadığından çocuklarda kullanılmamalıdır.
Anahtar Kelimeler: Betaserc 8 Mg 30 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Betaserc 8 Mg 30 Tablet yan etkileri, Betaserc 8 Mg 30 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri