Bibakrim 100 Ml Süspansiyon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde: Trimetoprim + Sulfametoksazol

Kategori: Diğer/Antibakteriyel

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699623701115





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu; Abse, akut ve kronik bronşit, enterit, farenjit, furonküloz, gastrointestinal sistem enfeksiyonları, paratifo, piyelit, piyelonefrit, piyodermi, sinüzit, sistit, solunum yolu enfeksiyonları, tifo, tonsilit, üretrit, ürogenital sistem enfeksiyonları tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Homolog immünoglobülinlerle geçimsizliklerde, özellikle çok nadir olarak, hastada IgA'ya karşı antikorun bulunduğu IgA eksikliği durumları.

Uyarılar/Önlemler:

Trombositopeni riskini ve antidiyabetik ajanlarla beraber kullanıldığında hiperglisemi riskini arttırır. Kullanım sırasında yeterli sıvı alınması tavsiye edilir. Kalp yetmezliği olanlarda diüretiklerle beraber kullanılmaz. Renal yetmezlik, laktasyon, yaşlı hastalarda ve fotosensitivitede dikkatla kullanılmalıdır. Ayrıca karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlarda, prematürelerde, yeni doğanlarda, kan tablosu bozuk olanlarda ve gebelerde kullanılmaz. Uzun tedavilerde kan tablosu kontrol edilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, kusma, eritem, ürtiker, renal tübüler asidoz ve anoreksi yan etkilerdir.

İlaç etkileşimleri:

Canlı Atenüe Aşılar: İmmünglobülin kullanımı, kızamık, kıazmıkçık, kabakulak, suçiçeği gibi canlıantenüe virüs aşılarının etkinliğini, en azından 6 haftadan 3 aya varan periyodlarda azaltabilir. Serolojik Testlerle Etkileşim: İmmünglobülin enjeksiyondan sonra, insan kanına pasif olarak antikor çeşitlerinin geçici yükselişi serolojik testlerin pozitif sonuçlarında yanılmalara yol açabilir. Geçimsizlikler: İntravenöz normal İmmünglobülini, diğer tıbbi ilaçlarla krıştırılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 2x1 tablet/gün, Çocuklarda 6mg trimetoprim/kg/gün veya 30mg sulfametoksazol/kg/gün hesabıyla sabah ve akşam kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Bibakrim 100 Ml Süspansiyon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Bibakrim 100 Ml Süspansiyon yan etkileri, Bibakrim 100 Ml Süspansiyon fiyatı, ilaç bilgileri