Bismomagnesie 70 Gr Granül

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Yeni Recordati İlaç ve Hammaddeleri Sanayi ve Tic. A.Ş.

Etken Madde: Aluminyum Hidroksit + Magnezyum + Simetikon

Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/Antasit

Fiyat 3,01 TL

Barkod No 8699530280017





Formülü:

1g (1 ölçek) da ;
Magnesyum karbonat 600 mg
Alüminyum hidroksit jel (kurutulmuş) 400 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Alüminyum hidroksit ve magnesyum karbonat antasit olarak etki gösterirler. Mide ekşimesi, mide yanması gibi asit fazlalığında, hiperasiditeye bağlı hazımsızlıklarda kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Alüminyum hidroksitin düşük fosfat diyetinde olan hastalarda kullanımı, fosfat eksikliğine sebep olabilir. Buna bağlı olarak kalsiyum resorbsiyonu ve idrardan atılımı artar ve osteomalasia riski ortaya çıkabilir.

Uyarılar/Önlemler:

Sodyumsuz diyet tatbik edilen hastalar kullanmamalı veya doktor gözetiminde kullanmalıdır.
Fosfat bağlayıcı olarak çok yüksek dozda alüminyum hidroksit olan kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda osteomalasia ve ansefalopati meydana gelir. Kalsiyum karbonat kullanımı bu hastalarda alüminyum dozunun düşmesine yardımcı olur.
Böbrek yetmezliği olan şahıslarda; Magnesyum karbonat da dikkatli kullanılmalıdır. 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
Eğer konstipasyon oluşursa, doktor kontrolü gereklidir. Hamileliğin ilk 3 ayında kulanımından kaçınılmalıdır. Özellikle yarar - zarar ilişkisi göz önüne alınmalıdır. Hiperalüminemi ve/veya hipermagnezemi oluşabilir. Yüksek dozda Alüminyum hidroksit antasitleri, düşük fosfat diyeti ile beslenen kişilerde, fosfat deplesyonu ve hiperkalsemi oluşturabilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Alüminyum hidroksit diğer alüminyum bileşikleri gibi astrenjan bir maddedir ve bulantı, kusma, konstipasyona sebep olabilir. Yüksek dozları barsak tıkanması yapabilir. Magnesyum karbonatın ise diyare yapıcı özelliği vardır. Midede karbondioksit açığa çıkarması rahatsızlığa sebep olabilir. Ancak Bismomagnesie Toz'da alüminyum hidroksit ve magnesyum karbonatın birlikte verilmiş olması bu olumsuz etkileri önlemektedir.

İlaç etkileşimleri:

Absorbsiyonunu veya atılımını engelleyeceğinden varfarin, digoksin, kinin ve kinidinle tedavi gören şahıslara verilmemelidir.
Tetrasiklin gurubu antibiyotiklerle ve siprofloksasin, rifampisin, klorpromazin, penisillamin, antikolinerjik ilaçlarla da kompleks meydana getirir.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde yemeklerden sonra veya ihtiyaç hissedildiğinde 1 ölçek toz yarım bardak su ile karıştırarak içilir.

DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ:
Doz aşımında mide boşaltılmalıdır. Semptomatik ve destekleyici tedaviler yapılmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Bismomagnesie 70 Gr Granül prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Bismomagnesie 70 Gr Granül yan etkileri, Bismomagnesie 70 Gr Granül fiyatı, ilaç bilgileri