Buscopan Plus 50 Film Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş

Etken Madde: Hiyosin N Butilbromur+parasetamol

Kategori: Diğer/Antispazmodik

Fiyat 7,96 TL

Barkod No 8699502091696





Formülü:

Her film kaplı tablet, 10 mg Hiyosin-N-butilbromür ve 500 mg parasetamol içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Mide ve barsak hastalıklarındaki paroksismal ağrılar, safra ve üriner sistem kanalları ve kadın genital organlarındaki dismenore gibi işlev bozuklukları ve spastik ağrıda endikedir.

Kontrendikasyonları:

İçindeki maddelere aşırı duyarlılık gösteren kişiler, megakolon, myasthenia gravis.

Uyarılar/Önlemler:

Karaciğer işlev bozukluğu, böbrek işlev bozukluğu, dar açılı glokom, intestinal veya üriner obstrüksiyon ve taşi-aritmi, Gilbert sendromu gibi durumlarda Buscopan Plus yalnızca tıbbi gözetim altında kullanılmalı, gerekirse doz azaltılmalı ya da dozlar daha seyrek verilmelidir. Hiyosin-N-butilbromürün emziren kadınlarda kullanılmasının güvenilir bir uygulama olup olmadığı henüz gösterilmemiştir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Ender olarak deri kızarıklıkları olabilir. Daha ender olarak, ekzantem biçiminde alerjik reaksiyonlar ve çok daha ender olarak alerjik trombositopeni ya da lökopeni görülebilir. Predispoze astımlı hastalarda bronkospazm görülebilir. Kserostomi, taşikardi dishidroz, akomodasyon bozuklukları ve idrar retansiyonu gibi antikolinerjik yan etkiler görülebilir, fakat bu etkiler genellikle hafif ve geçicidir. Özellikle deri reaksiyonları olmak üzere çok seyrek olarak alerjik reaksiyonlara neden olabildiği bildirilmiştir. Bronşiyal astım ve alerji hikayesi bulunan hastalarda çok ender olarak dispne görüldüğü bildirilmiştir.

İlaç etkileşimleri:

Trisiklik antidepresanlar, antihistaminikler, kinidin, amantadin dizopramid, beta-adrenerjik ilaçlar, antiepileptikler, rifampisin, propantelin, metoklopramid, kloramfenikol, warfarin, AZT ile ilaç etkileşimleri olabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinler için günde 3 kez 1-2 tablet az miktarda suyla yutulur.
Anahtar Kelimeler: Buscopan Plus 50 Film Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Buscopan Plus 50 Film Tablet yan etkileri, Buscopan Plus 50 Film Tablet fiyatı, ilaç bilgileri