Butopan 10 Mg 20 Draje
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Üretici Firma Biofarma İlaç Sanayi Ltd. Şti.
Etken Madde: Hiyosin N Butilbromur
Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/Antispazmodik
Fiyat 0 TL
Barkod No 8699523120108
Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Mide, duedonum, ince ve kalın barsak, ureter, mesane ve safra yollarının spazm, spastik ağrı ve koliklerinde; Spastik dismenore, posttoperatif bulantı ve kusmaların tedavisinde; doğumda kollum spazmlarının giderilmesi ve plasentanın çıkarılmasını kolaylaştırmak için; Endoskopik muayenelerde, küçük ürolojik ve jinekolojik müdahelelerde spazmların önlenmesi için.Kontrendikasyonları:
Skopolamine hassasiyeti olanlarda, dar açılı glaukoma'da prostat hipertrofisi ve obstrüktif uropatilerde, pilor stenozu ve intestinal atonide, miyastenia graviste, kalp yetmezliği ve hipertiroidizme bağlı taşikardilerde kontrendikedir.Skopolamin butil bromür gebelikte ve 1 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.Uyarılar/Önlemler:
1) Çocuklar, sarışınlar, Down Sendromu hastaları, spastik paralizi hastaları antimuksarinik etkilere aşırı hassasiyet gösterebilir.2) Çocuklar, yaşlılar, zayıf ve debil hastaları kardiyovasküler, renal ve hepatik hastalığı olanlar antimuskariniklerin etkilerine daha hassas olabilir.
3) Antimuskarinikler laktasyonu inhibe eder. Ancak skopolamin butil bromürün anne sütüne geçme ihtimali zayıftır.
4) Barsak enfeksiyonu ve diaresi olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Motiliteyi azalttığından toksin ve mikropların retansiyonuna sebep olabilir.
5) Antimuskarinikler ter salgısını inhibe ettiğinden çok sıcak ortamda ve ateşli hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.
6) Skopolamin butil bromür başta sersemlik, uyuklama ve görmede bulanıklık yapabilir. Otomobil ve makina kullananlar bu yolda uyarılmalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Ağız kuruluğu, konstipasyon, idrar zorluğu, taşikardi, görmede bulanıklık, midriasis, mukoza ve deri kuruluğu, anhidrosis, uyuklama, ortostatik hipotansiyon, deri döküntüsü, ürtiker, kuvvetsizlik, impotens, yüzde kızarma.İlaç etkileşimleri:
1) Sekonder antimuskarinik etki gösteren amitriptilin, maprotilin, pimozid gibi ilaçlarla birlikte kullanılması etkisini arttırarak toksisite potansiyelini yükseltebilir.2) Siklopropan anestezisi verilen hastalarda kullanıldığında vantriküler aritmiler görülebilir.
3) Mide sekresyon ve motilitesini azalttığından ketokonazol absorpsiyonu önemli ölçüde azalabilir.
4) Uzun etkili ve barsak kaplamalı potasyum praparatlarıyla birlikte kullanılırsa intestinal ülserasyon riski artar.
5) Metoklopromid'in gastrointestinal motilite üzerindeki etkisi skopolamin butil bromür tarafından antagonize edilebilir.
6) Antasidler, sodyum bikarbonat, asetozolamid idrarı alkalinize ederek ilacın itrahını geciktirebilir ve antimuskarinik etkiyi şiddetlendirebilir.
7) Kortikosteroidler ve ACTH ile birlikte kullanıldığında intraoküler basınç artmasına sebep olabilir.
Kullanım şekli ve dozu:
Butopan DRAJE : Büyükler ve 6 yaşından büyük çocuklar için mutad doz günde 3-5 defa 1-2 drajedir. 1ile 6 yaş arası çocuklar için doz günde 3-5 defa 1 drajedir.Butopan AMPUL : İntramüsküler veya intravenöz enjeksiyon şeklinde kullanılır. Büyüklerde mutad doz bir defada 1 ampul, günde 1-4 ampuldur. Enjeksiyonlar 6-8 saat aralarla yapılmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Butopan 10 Mg 20 Draje prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Butopan 10 Mg 20 Draje yan etkileri, Butopan 10 Mg 20 Draje fiyatı, ilaç bilgileri