Butovent {100 mcg Salbutamol 200 Doz}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/beta adrenerjik, stimülan

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

BUTOVENT® İnhalasyon Aerosolü, bronşiyal astma nöbeti profilaksisi ve tedavisinde, reversibl hava yolu tıkanmaları ile seyreden bronşit ve amfizem gibi koşulların tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

BUTOVENT® İnhalasyon Aerosolü, bileşenlerine aşırı duyarlığı bilinen kişilerde kontrendikedir. Keza salbutamol ihtiva eden müstahzarlar düşük tehditi olan hamilelerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

İnhalasyonla kullanılan diğer beta adrenerjik agonistlerde olduğu gibi, salbutamol inhalasyonları paradoksal bronkospazma neden olabilir. Böyle bir durumun ortaya çıkmasında BUTOVENT® ile tedavi derhal durdurulmalı ve alternatif bir tedavi başlatılmalıdır.
BUTOVENT®'in bir önceki dozu en az 3 saat süre ile rahatlama sağlamadığı takdirde hastaya gerekli ilave önlemler aldırılmalı ve/veya diğer medikal çareler önerilmelidir.
BUTOVENT®, tirotoksikozu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.
BUTOVENT® İnhalasyon Aerosolü, tavsiye edilenden daha sık kullanılmamalıdır. Doktora danışmadan doz veya doz sıklığı artırılmamalıdır.
Hamilelerde kullanımı: Hamilelik sırasında ilaçlar sadece mutlak zorunluluk hallerinde ve direkt medikal kontrol altında uygulanmalıdır.
Emziren annelerde kullanımı: Salbutamolün anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. İlacın anne için önemine göre ilacı kesme ya da emzirmeyi kesme konusunda bir karar verilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bütün beta adrenerjik stimülanlarda olduğu gibi, salbutamol doza bağlı olarak iskelet kaslarında hafif bir titremeye ve adale kramplarına neden olabilir. Yine doza bağlı olarak çok az kişide baş ağrısı, periferal vazodilatasyon ve ha.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Salbutamol, genel olarak beta blokörlerle birlikte kullanılmamalıdır. Beta-2-agonist kullanımı sırasında hipokalemi görülme olasılığı ksantin türevleri, steroidler, diüretikler ve uzun süre kullanılan laksatifler ile artabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde;
Yetişkinlerde: Akut bronkospazmın veya aralıklı astma epizotlarının giderilmesi için bir veya iki inhalasyon tek bir doz olarak uygulanabilir. Kronik sürdürme veya profilaktik terapi için önerilen doz günde 3 veya 4 defa iki puf (inhalasyon)tur.
Egzersizle oluşan bronkospazmı önlemek için efordan önce iki puf (inhalasyon) alınmalıdır.
Çocuklarda: Akut bronkospazmın veya astma epizotlarının giderilmesinde veya egzersizden önce tavsiye edilen doz bir puf (inhalasyon)tur.
Profilaksi veya rutin sürdürme için günde 3 veya 4 defa bir inhalasyon uygulanmalıdır.
Bu dozlar gereğinde iki inhalasyona kadar artırılabilir.
Birçok hastada optimum sonuçlar için BUTOVENT® İnhalasyon Aerosolü düzenli olarak kullanılmalıdır.
İnhale edilen BUTOVENT® İnhalasyon Aerosolü'nün bronkodilatör etkisi her bir uygulamadan sonra, daha ağır astma nöbeti geçiren hastalar dışında en az 4 saat sürer. Ağır astma nöbeti geçiren hastalar inhaler kullanımını artırmamaları gerektiği konusunda uyarılmalıdırlar. Ayrıca bu kişilerin tedavisine glukokortikoid ilavesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler: Butovent {100 mcg Salbutamol 200 Doz} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Butovent {100 mcg Salbutamol 200 Doz} yan etkileri, Butovent {100 mcg Salbutamol 200 Doz} fiyatı, ilaç bilgileri