Caladryl 42 Gr Krem

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Pfizer İlaçları Ltd.Şti.

Etken Madde: Kafur + Kalamin

Kategori: Diğer/Topikal Antipruritik

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699756350013





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Kaşıntı ile belirlenen alerjik deri lezyonlarının tedavisinde endikedir. Temas dermatiti, kozmetiklerin sebeb olduğu alerjik, ürtiker, böcek ve arı sokması hallerde, kızamık herpes zoster ve su çiçeğindeki cilt lezyonlarına uygulanarak fayda sağlar. Güneş yanığı, rüzgar ve yağmurun sebeb olduğu cilt tahrişlerinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

İçeriğinde bulunan maddelşere karşı aşırı duyarlılığı bulunan kişilerde kullanılmamalıdır. Momo- amino oksidaz inhibitörü ilaç kullanan hastalarda difenidramin kullanımı kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Açık yara ve mukoza membranına uygulanmaz. Yanma hissi, kızarıklık ve cilt döküntüleri oluştuğunda tedaviye son verilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Topikal kullanılan antihistaminiklerin nadiren tip I daha sık olarak tip IV hipersensivite reaksiyonlarına yol açtıkları bildirilmiştir. İlacın uygulandığı alanda ekzema, kaşıntı ve enflamasyon oluşur. Bu hadiseler ilaçla daha sonra karşılaşıldığında tekrarlar, Topikal antihistaminik uygulanmasından sonra fotosensitivite reaksiyonlarıda görülebilir. Kafur içeren topikal ilaçların buruna sürülmesi akut kollapsa yol açar.

İlaç etkileşimleri:

Kalamin % 8, Benadryl % 1, Kafur % 0.1

Kullanım şekli ve dozu:

Her yaş gurubunda bir miktar avuç içine dökülerek günde 3-4 kere gereken yere tatbik edilir. Sürüldüğü yerden yıkanarak kolayca çıkar. Çamaşırları kirletmez.
Anahtar Kelimeler: Caladryl 42 Gr Krem prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Caladryl 42 Gr Krem yan etkileri, Caladryl 42 Gr Krem fiyatı, ilaç bilgileri