Calmazin {30 Draje}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antipsikotik(Nöroleptik), Sedatif

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Şİzofrenİ ve diğer psikozlarda, psikomotor ajitasyonun kısa süreli adjunktif tedavisinde, tehlikeli impuls ve davranışta endikedir.

Kontrendikasyonları:

Beyin sinirlerinden kaynaklanan koma, büyük depresyonlar, kan bozuklukları kemik iliği bozukluğu ve karaciğer yetmezliğinde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Gebelerde ve laktasyonda kesin gerekli görülmedikçe kullanılmaz. Lökosit azalması halinde tedavi bırakılmalıdır. Sarılıkta, glokomda ve atropin verilen hastalarda dikkatle kullanılır. Sedatif, narkotik, trankilizan, alkol, anestezik, oral antikoagülan, adrenalin, guanetidin ve antiasitlerle birlikte kullanılmaz. Motorlu araç vb. kullananlarla yüksek yerlerde çalışanlar uyarılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Ağız kuruluğu, baş dönmesi, sersemlik, cilt reaksiyonları, iştahsızlık, görme bozukluğu ve kas güçsüzlüğü gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Kalsiyum oral tetrasiklinlerin ve florür preparatlarının absorbsiyonunu azaltabilir. Bunlarla birlikte kullanıldığında 3 saatlik bir ara bırakılmalıdır. Yüksek dozda C vitamini, üriner glukoz tayinini etkileyebilir.Tiyazid diüretikleri üriner kalsiyum atılımını azalttığından, hiperkalsemi riski gözönünde tutulmalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Eritkinlerde 2x1-2 mg/gün,6-12 yaş arası çocuklarda hastalığın şiddetine ve hastanın ağırlığına göre max. 2 mg'dır. Hastanede yatan erişkinlerde idame doz 15-20 mg'dır.Bu doz gerektiğinde 40 mg'a kadar yükseltilebilir.
Anahtar Kelimeler: Calmazin {30 Draje} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Calmazin {30 Draje} yan etkileri, Calmazin {30 Draje} fiyatı, ilaç bilgileri