Calsynar 200 Iu Nasal Sprey

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş. (EİP)

Etken Madde: Salmon Kalsitonini

Kategori: Diğer/Analjezik, Antienflamatuar

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699586540127





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

-Paget hastalığı- Menopoz sonrası osteoporoz.

Kontrendikasyonları:

Somon balığı kalsitoninine karşı bilinen aşırı duyarlık durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Paget hastalğı ve osteoporoz gibi kronik durumlarda tedaviye birkaç ay devam edilmelidir. Klinik seyir ve tedavinin etkisi, alkalen fosfatazın ve somon balığı kalsitonini uygulanmasıyla azalmaya başlayan idrar hidroksiprolin düzeylerinin kısa aralıklarla ölçümüyle izlenebilir.
Alkalen fosfataz ve idrar hidroksprolin düzeylerinde, başlangıçtaki azalmayı izleyen bir yükselme görülebilir. Bu durumda doktor klinik verileri değerlendirerek, tedaviye devam edip etmeyeceği konusunda karar vermelidir.
Tedavinin sonlandırılmasından bir süre sonra, kemik metabolizmasının yeni bir tedaviyi gerektirecek değişiklikler ortaya çıkabilir.
Kronik rinit ve geçirilmiş burun pazaj ameliyatı gibi durumlarda, ilacın eliminin kontrol altında tutlulabilmesi için, tedavi doktor gözetimi altında yürütülmelidir.
Aşırı duyarlık reaksiyonlarının ilaç ile ilgisi saptandığında tedavi kesilerek başka bir tedaviye başlanmalıdır.
Gebelikte ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
Çocuklarda kulanımının güvenirliliği henüz belirlenmemiştir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Tedavi sırasında bulantı, kusama, yüzde kızarıklık, hapşırma, burun mukozasındab kuruluk,kızarıklık ve rinit , burun kanaması görülebilir fakat genellikle tedaviye devam edilmesi ile kaybolur.

İlaç etkileşimleri:

Barbitüratlar, trisiklik antidepresanlar ve alkol alan hastalarda, yüksek dozlardaki parasetamolü metabolize etme yeteneğinin azaldığı görülebilir ve plazma yan-ömrü uzayabilir. Alkol, aşırı dozda alınan parasetamolün hepatotoksisitesini artırabilir ve aşırı parasetamol dozu alan bir hastada bildirilen akut pankreatite katkıda bulunmuş olabilir. Antikonvülsanlann veya oral steroid kontraseptiflerin uzun süreli kullanımı karaciğer enzimlerini uyarabilir ve ilk-geçiş metabolizmasını veya klirensini arttırarak parasetamolün -terapötik-düzeylere erişmesini engelleyebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Tercihen günde bir defa buruna püskürtülür. Doktor kararı ile doz günde iki defaya çıkarılabilir.Paget hastalığı ve osteoparoz gibi kronik durumlarda tedaviye birkaç ay devam edilmelidir.
Anahtar Kelimeler: Calsynar 200 Iu Nasal Sprey prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Calsynar 200 Iu Nasal Sprey yan etkileri, Calsynar 200 Iu Nasal Sprey fiyatı, ilaç bilgileri