Cefatin 250 Mg 1 Flakon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş.

Etken Madde: Sefuroksim Aksetil

Kategori: İnfeksiyon/Antibakteriyel (2. kuşak sefalosporin)

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699505273563





Formülü:

Cefuroxime axetyl,125-250-500 mg (tablet)
Cefuroxime axetyl,125 mg/5 ml(Süspansiyon)

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duyarlı E.coli, Klebsiella, Proteus, Providencia, H. influenza, Branhamella, N. gonorrhoeae, Staphylococ, Streptococ ve anaerob kok ve basillerin neden olduğu; Akut ve kronik bronşit, gonore, KBB enfeksiyonları özellikle otitis media, piyelonefrit, sistit, üretrit gibi özellikle gebelikte görülen üriner sistem enfeksiyonlarında tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Sefalosporinler, sefuroksim veya ilacın içerdiği diğer yardıncı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı oladuğu bilinen hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Penisillin ve sefalosporinlere duyarlı kişilerde kullanılmaz. Aminoglikozitler ve furosemidle birlikte kullanılmaz. Kesin gerekli görülmedikçe gebelerde ve laktasyonda kullanılmaz. Acı lezzeti nedeniyle tabletler kırılmamalı veya ciğnenmemelidir. Kolit hikayesi olan hastalarda da dikkatli olunmalıdır. Tedavi sırasında eozinofili, enzim SGOT, SGPT ve LDH düzeyinde artma görülebilir. İdrarda glukoz testi ve Coombs testleri yanlıt pozitif, ferrisiyanid testi ise yanlış negatif sonuç verebilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Diyare, bulantı, kusma, kaşıntı, ürtiker ve allerjik döküntüler gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Mide asisiditesini azaltan ilaçlar açlık durumu ile karşılaştırıldığında ilacın biyoyararlanımını azaltabilir ve yemek sonrası absorbsiyonundaki artışı ortadan kaldırabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 2x250 mg/gün, yemeklerden sonra, Çocuklarda 2x125 mg/gün dozda yemeklerden sonra kullanılır. Komplike olmayan gonore tedavisinde 1g'lık tek doz uygulanır. Çocuklarda otitis mediada günlük doz 2x250mg'dır. Tedavi süresi ortalama 7-10 gündür.
Anahtar Kelimeler: Cefatin 250 Mg 1 Flakon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Cefatin 250 Mg 1 Flakon yan etkileri, Cefatin 250 Mg 1 Flakon fiyatı, ilaç bilgileri