Cefizox 1 Gr 1 Flakon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş

Etken Madde: Seftizoksim Sodyum

Kategori: Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler/Antibiyotik 3.kuşak parenteral sefalosporin

Fiyat 12,24 TL

Barkod No 8699502270305





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duyarlı Staphylococcus, Streptococcus, Klebsiella, E.coli, Proteus, Serratia, Enterobacter, Pseudomonas, Haemophilus, Neisseria, Bacteroidies, Acinetobacter, Corynebacterium, Shigella ve Providencia gibi mikroorganizmaların neden olduğu; Alt solunum yolu, deri dokularının enfeksiyonları, gonore, üriner sistem, karın içi, kemik ve eklem enfeksiyonları, septisemide endikedir.

Kontrendikasyonları:

Sefalosporin türü antibiyotiklere ve penisilinlere aşırı duyarlı hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Mide ve barsak hastalığı olanlarda ve kolit geçirmiş hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Renal fonksiyon yetmezliğinde doz ayarlaması, serum kreatinin düzeyine göre yapılır. Sefalosporinler ve aminoglikozitlerle birlikte kullanıldığında nefrotoksik etki görülebilir. Kesin gerekli görülmedikçe gebelerde ve laktasyonda kullanılmaz. Yeni doğanlarda ve çocuklarda kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Kızartı, kaşıntı, ateş, SGOT-SGPT ve alkali fosfatazda yükselme, eozinofili, trombositoz, flebit, lokal ağrı, nötropeni, lökopeni, BUN ve kreatinin düzeylerinde yükselme, diyare ve bulantı gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Mide asisiditesini azaltan ilaçlar açlık durumu ile karşılaştırıldığında ilacın biyoyararlanımını azaltabilir ve yemek sonrası absorbsiyonundaki artışı ortadan kaldırabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Eritkinlerde: 2-3x1g/gün i.m. veya i.v. yoldan uygulanır. Gerektiğinde günlük doz 12g'a kadar yükseltilebilir. Gonore tedavisinde tek doz 1g i.m. yoldan uygulanır. i.v. uygulamalar 3 dakika içinde yavat olarak yapılmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Cefizox 1 Gr 1 Flakon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Cefizox 1 Gr 1 Flakon yan etkileri, Cefizox 1 Gr 1 Flakon fiyatı, ilaç bilgileri