Coumadin 10 Mg 25 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş

Etken Madde: Varfarin Sodyum

Kategori: Kardiyovasküler (Kardiyoloji) ve Serebrovasküler Sistem/Antikoagülan

Fiyat 7,51 TL

Barkod No 8699502010253





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

- Venöz trombozun profilaksi ve tedavisinde,- Embolik olaylarla seyreden atrium fibrilasyonlarında, - Pulmoner embolinin profilaksi ve tedavisinde, - Koroner tıkanıklığın yardımcı tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

1- Gebelik, Kan diskrazisi, 2- Kanama eğilimi, aşağıdaki bölgelerde uygulanan ameliyatlarda : 3 - Aşağıdaki bölgelerde uygulanan ameliyatlar
a. Santral sinir sistemi, göz, büyük, açık doku alanlarına yol açan travma cerrahisi. b. Göz c. Büyük açık doku alanlarına yol açan travma cerrahisi
4- Aşağıdaki bölgelerde yada hastalıklarda aktif ülserasyon yada kanamalarla birlikte bulunabilen kanama eğilimleri : a .Mide-barsak kanalı, ürogenital sistem yada solunum yolları, b. Serebrovasküler kanamalar, anevrizmalar.c. Perikardit ya da perikart epanşımanları, Subakut bakteriyel endokardit, Abortus imminens, pre-eklampsi,6- Diğerleri : kanamanın kontrol edilemediği lomber ponksiyon, geniş bölgesel lomber blok anestezi ve habis hipertansiyon durumları.

Uyarılar/Önlemler:

Varfarin sodyumun kanda yarılama süresi 2.5 gündür.Bu nedenle günlük idame dozlarında doz birikim ve etki etki artışı görülebilir. Uygulanan doz protrombin zamanına ve diğer uygun koagülasyon testleri ile yapılan periodik saptamalara göre ayarlanmalıdır. Kanın pıhtılaşma ve kanama zamanlarının tayini, tek başına tedavinin kontrolü için yeterli değildir. Heparin "tek-dönemli" protrombin zamanını uzatır. Bu nedenle heparin ve coumadin'in birlikte verildiği durumlarda intravenöz son hepari,n dozuna 5 saat sonra subkütan son heparin dozundan 24 saat sonra protrombin zamanı tayin edilmelidir. Aşağıdaki durumlarda, antikoagülan tedavi riski, tedavisiz bırakılmış tromboz ya da emboli riskinden deha fazla olabilir. Bu nedenle antikoagülan uygulanımı dikkatle yapılacak klinik değerlendirmeye bağlıdır:
Emzirme dönemleri, ağır ve oreta şiddetteki karaciğer ve böbrek yetmezlikleri, enfeksiyon hastalıkları ve bağırsaktaki bakteri florasının bozulduğu durumlar, ameliyat travma, devamlı konmuş sondalar, ağır ve orta dereceli hipertansiyon.
Aşağıdaki etkenler kanda protrombin zamanını artışına neden olabilirler: Endojen etkenler, eksojen etkenler.
Aşağıdaki etkenler, kanda protrombin zamanın kısalmasına neden olabilir:
Endojen etkenler
Ödem, kumarin tedavisine karşı ırsi direnç, hiperlipemi, hipotroidizm.
, Eksojen etkenler
Alkol, barbiratlar, klorhidrat, primidon ve rifampin.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Organ ya da dokularda kanamalar, priapizm ve çok seyrek olarak ürtiker, aşırı duyarlılık reaksiyonları, karın krampları ve deri nekrozları bildirilmiştir.

İlaç etkileşimleri:

Kumarinler bazı ilaçlarında etkisini değiştirebilirler. Hipoglisemik ilaçlar ve antikonvülsanlar, metabolizmaların değişmesi ya da vücuttan atılımlarının gecikmesi nedeni ile vücutta birikebilirler.

Kullanım şekli ve dozu:

İlk doz olarak günde 10-15 mg coumadin verilir. Protrombin zamanı cevabına göre bu doz yeniden düzenlenir. Tedavinin başlatılması sırasında yükleme dozu uygulamamanın nedeni, faktör II, IX ve X daki azalmanın yükleme dozuyla hızlandırılmasındandır. Başlangıç dozunun yüksek olmasından kaçınmakla, protrombin zamanındaki ani artışlar önlanmiş olur. İdame dozu hastaların çoğunda günde 2-10 mg idame dozları yeterlidir. Genel olarak tromboz ve emboli tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar tedaviye devam edilir.
Anahtar Kelimeler: Coumadin 10 Mg 25 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Coumadin 10 Mg 25 Tablet yan etkileri, Coumadin 10 Mg 25 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri