Cozaar 50 Mg 28 Tablet
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Üretici Firma Merck Sharp & Dohme İlaçları Ltd.Şti.(MSD)
Etken Madde: Losartan Potasyum
Kategori: Diğer/Antihipertansif
Fiyat 14,12 TL
Barkod No 8699636090701
Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Cozaar hipertansiyon tedavisinde endikedir. Tek başına ya da diğer antihipertansif ajanlarla birlikta kullanılabilir.Kontrendikasyonları:
Cozaar ürünün içinde bulunan herhengi bir maddeye aşırı duyarlılık gösteren hastalarda kontrendikedir.Uyarılar/Önlemler:
İntravasküler hacim azalması olan hastalarda (örneğin yüksek doz diüretikler ile tedavi edilmiş olanlar) semptomatik hipotansiyon oluşabilir. Bu şartlar Cozaar ile tedaviye başlanmadan önce düzeltilmeli veya daha düşük bir başlangıç dozu uygulanmalıdır. Farmakokinetik veriler, sirozlu hastalarda plazma losartan konsantrasyonunun önemli derecede arttığını gösterdiği için hepatik bozukluk öyküsü olan hastalarda daha düşük bir doz göz önüne alınmalıdır. İki taraflı renal arter stenozu veya tek renal arter stenozu olan hastalarda renin angiotenisin sistemini etkileyen diğer ilaçlar kan üre serum kreatinin düzeyini yükseltebilirler. Tamamiyle kesinlik kazanmamaış olmasına rağmen bu durum angiotenis'in II reseptör antagonistleriyle de ortaya çıkabilir. Gebelik: Renin angiotenisin sistemi üzerinde etkili olan ilçlar, gebeliğin ikinci ve üçüncü trimestrinde kullanıldığında, oluşmakta olan fetusta hasara hatta ölüme yol açabilir. Gebelik durumu söz konusu olduğunda Cozaar kullanımına en kısa zamanda son verilmelidir. Gebe kadınlarda kullanımı hakkında herhangi bir çalışma olmadığı halde hayvanlar üzerinde losartan potasyum ile yapılan çalışmalar farmakolojik yolla renin angiotenisin sistemine yapılan etkinin fetal ve neonatal hasara ve ölüme yol açtığını göstermektedir. İnsanlarda renin angiotenisin sisteminin oluşmasına bağlı fetal renal perfüzyon gebeliğin ikinci üç aylık döneminde başlamaktadır. Bu yüzden fetus riskleri Cozaar'ın gebeliğin ikinci ve üçüncü üç aylık dönemlerinde uygulanması ile artmaktadır. Emziren anneler: Losartanın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bir çok ilacın anne sütüne geçtiği ve bunun emzirilen bebekte yarattığı istenmeyen etkilet göz önüne alınarak ilacın anne için önemi saptandıktan sonra emzirmeye veya ilaç kullanımına son verilmesi hakkında bir karara varılmalıdır. Çocuklarda kullanım: Çocuklarda güvenirliliği ve etkinliği henüz kanıtlanmamıştır. Yaşlılarda kullanım : Klinik çalışmalarda losartanın güvenirlilik ve etkinlik profillerinde yaşa bağlı farklılıklara rastlanmamıştır.Yan etkiler/Advers etkiler:
Cozaar genel olarak iyi tolere edilir. Yan etkileri hafif ve geçici olup tedavinin kesilmesini gerektirmez. Cozaar ile bildirilen toplam yan etki insidansı plasebo ile karşılaştırılabilir düzeydedir. Ensansiyel hipertansiyonda yapılan kontrollü klinik çalışmalarda Cozaar ile tedavi edilen hastaların %1 veya daha fazlasında plaseboya oranla daha fazla görülen ilaca bağlı tek yan etki baş dönmesi olarak saptanmıştır. Buna ilaveten hastaların %1'inden daha azında doza bağlı ortostatik etkiler görülmüştür. Labaratuar test bulgları: Kontrollü klinik çalışmalarda Cozaar uygulaması ile standart labaratuar parametrelerinde önemli bir klinik değişme gözlenmiştir. Hastaların %1.5'inde hiperkalemi saptanmış ama losartan tedavisinin kesilmesi gerekli görülmemiştir. ALT değerlerinde yükselmelere nadiren rastlanmış ve tadavinin kesilmesi ile tekrar normale dönmüştür.İlaç etkileşimleri:
Klinik önem taşıyan hiçbir ilaç etkileşimine rastlanmamıştır. Klinik farmakokinetik araştırmalarda hidroklorotiazid, digoksin, varfarin, simetidin ve fenobarbital ile çalışmalar yapılmıştır.Kullanım şekli ve dozu:
Birçok hasta için başlangıç idame dozu günde bir defa 50 mg'dır. Azami antihipertansif etki, tedavinin başlangıcından 3 ila 6 hafta sonra elde edilir. Bazı hastalar, doz günde bir defa 100 mg'a yükseltildiğinde ek bir fayda görebilirler. İntravasküler hacim azalması olan hastalarda başlangıç dozu olarak günde 1 defa 25 mg'lık doz düşünülmelidir. Cozaar diğer antihipertansif ajanlarla kullanılabilir. Cozaar aç karnına veya tok karnına kullanılabilir.
Anahtar Kelimeler: Cozaar 50 Mg 28 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Cozaar 50 Mg 28 Tablet yan etkileri, Cozaar 50 Mg 28 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri