Cytonal {40 Mg 2 Ml Ampul}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Atafarm İlaç Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antineoplastik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Akut nonlenfoblastik lösemide remisyonu başlatmak ve idame ettirmek için kullanılır. Diğer endiasyonları akut lenfositik lösemi, kronik mlyelositik löseminin blast evresi ve eritrolösemidir.

Kontrendikasyonları:

Etken maddeye aşırı duyarlılığı olan hastalarda, kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Cytonal aln hastaların dikkatle kontrol edilmesi lazımdır. Platet ve lökosit sayımları ile kemik ilği muayelerinin sık sık yapılması mecburidir.İlacın ilk depresyonu , platet sayımında 50.000/mm³ altına veya pliformorfonuklir granulosit sayımı 1000/mm³ altına düştüğü zaman tedaviyi askıya alma vetedavinin şeklini değiştirme düşünülmelidir. Periferal kandaki meydana gelen elemanların sayıları ilaç verilmesi kesildiğinde düşmeye edebilir ve 12-24 günlük ilaç verilmeme aralarında bu sayılar en düşük değerlere ulaşır. İliğin belirli iyileşme emareleri görüldüğünde tekrar tedaviye başlanır. Damara yüksek dozajda ilacın hızla verilmesi halinde hastalarda bulantı görülür ve iğneden sonra hastalar saatlerce istifra ederler. Bu problem, ilaç damara infüzyon halinde verildiğinde şiddeti azalır. Hepatik fonksiyonu tam çalışmayan hastalara ilaç dikkatle ve düşük dozda verilmelidir. Kemik iliği karaciğer veböbrek fonksiyonlarının periyodik olarak hipüresmiyi arttırabilir. kandaki ürik asit seviyesi kontrol edilmelidir. daha önce 1- asbaraginase tedavisi görmüş hastaların sitosin arabinoside ile tedavisinde pankrealitis vuku bulunmuştur. intertekal sitosin arabinoside sistemik tosisiti'ye nedenolabilir. Hematopolic sistem dikkatle kontrol edilmelidir. Diğer lösemi tedavisinin tadili gerekli olabilir. Büyük ölçüdeki toksisite nadiren vuku bulur. İlacın inratekal olarak tatbikinden sonra çok sık görülen reaksiyonlar, bulantı, istifra, ateş yükselmesidir. Bu reaksiyonlar ılımlı ve kendini sınırlamaktadır. CNS'in focal lösemi hali inratekal sitosin arabinoside cevap vermeyebilir ve bunun radyoterapi ile tedavisi daha iyi olur. İlacın potansiyel etkisi nedeniyle gebe olan ve olabilecek kadınlara bu ilacı vermedn önce , anne ve çocuk için sağlanacak faydanın ve görülebilecek zararın muhakemesini yapmak gerekir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Kemik iliğinin faliyetini bvastıran bir ilaç olan cytosine arabinoside anemi ,lökopeni, trombositopeni ve megaloblastoz, arabinoside'in anemi lökopeni,trombositopeni ve megaloptoz yapması ve retikülosit sayısını azaltması beklenebilir. Bu tür reaksiyonların ciddiyet derecesi verilen doza ve yapıln tedavi programına bağlıdır. anoreksi, bulantı, kusma, diyare, ağızda ve makatta enflamasyon veya ülserasyon karaciğer fonksiyon bozukluğu, ateş, kızartı, trombofilebit ve kanama sıklıkla bildirilen yan etkilerdir. daha az rastlanan yan etkiler ise sepsis, pnomönü, enjeksiyon yerinde selülit, deri ülserasyonları, idrar tutulması, böbrek difonksiyonları nörit nöral toksisite, boğaz ağrısı, özafagus ülseri, özofajit, gğüs ağrısı, akrın ağrısı, çillenme, sarılık konjoktivit, kızartı ile birlikte baş dönmesi, alopesi ve anafilaksi.

İlaç etkileşimleri:

Etkilleşimleri bildirilmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Dozaj tatpik edilecek programa göre değişir. Enjeksiyon ve imfüzyon yapılan yaerde tromboflebitis vuku bulunmuştur. Yetişkinlerde akut Myelocytic löseminin remisyon indüsiyon tedavisinde günde 200 mg/m² birbirini takip eden 5 gün süre ile toplam doz 1000 mg/m². Bu tatbikat yaklaşık 2 haftada bir tekrarlanır. Kombine kemoterapi:İnatçı lösemi vakalarında ilave tedavi programlarının herhengi bir kombinasyonu 2-4 haftalıkaralarla tatnik olunur. Cytonal:100 mg/m²/gün 1-10. günlerde damara infüzyon. Doxorubicin: 30 mg /m²/gün 1-3. günlerde 30 dk'nın üstünde damara infüzyon veya Cytonal:100 mg/m²/gün 1-7. günlerde her 12 saatte bir 30 dk'nın üzerinde I:V infüzyon. Thloguanine:100 mg/m², 1-7 günlerde her 12 saatte bir ağızdan. Daunorubicin: 60 mg/m²/gün, 5-7. günlerde İ.V. infüzyon veya Cytonal: 100 mg/m²/gün, 1-7. günlerde devamlı olarak İ.V infüzyon. Doxorubicin: 3mg/m²7gün , 1-3. günlerde devamlı olarak İ.V. infüzyon. Vincristine:15 mg/m²/gün, 1-5. günlerde İ.V. infüzyon. Prednisolone:40 mg/m²/gün, 1-5.günlerde her 12 saattte bir İ.V. infüzyon veya
Cytonal: 100 mg/m²/gün, 1-7. günlerde her 12 saattebir İ.V. Daunorubicin: 70 mg/m²/gün, 1-3. günlerde İ.V. infüzyon. Thinguanine: 100 mg/m²/gün, 1-7.günlerde her 12 saatte bir ağızdan. Prednisolone: 40 mg/m²/gün 1-7. günlerde ağızdan. Vincristine: 1mg/m²/gün, 1-7. günlerde İ.V. infüzyon veya
Cytonal: 100 mg/m²/gün, 1-7. günlerde devamlı olarak İ.V. infüzyon Daunorubicin: 45 mg/m²/gün, 1-3 günlerde İ.V.. Akut myelocytic löseminin idame tedavisinde genel olarak, indüksiyon esnasında tatbik olunanların benzeridir.Programların büyük kısmında , remisyonun ikamesinde tedavi kürleri arasında daha uzun aralıklar verilir. Akut ıyomocytic lösemi programlarında Akut Myelocytic lösemide tatbik olunan dozajların benzeridir.
Meningal lösemide Intratekal olarak Dozajlar 5 mg/m² ile 75 mg/m² arasında değişmekte olup, 4 gün , günde bir defa. Ceroprosinal likit bulguları normal oluncaya kadar, her 4 günde 1defa 30 mg/m² lik dozaz en yaygın olanıdır, bunu takiben ilave bir tedavi yapılır.
Anahtar Kelimeler: Cytonal {40 Mg 2 Ml Ampul} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Cytonal {40 Mg 2 Ml Ampul} yan etkileri, Cytonal {40 Mg 2 Ml Ampul} fiyatı, ilaç bilgileri