Daraprim {30 Tablet Blister 25 mg}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antimalaryal

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Dihidrofolat redüktaz inhibitörüdür. Plasmodium vivax ve plasmodium malariaenin etken olduğu sıtma enfeksiyonunun tedavi ve profilaksisi ile toksoplazmos tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Formülündeki içeriklerden herhengi birine aşırı hassasiyeti olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Gebelerde ve laktasyonda kullanılmaz. Renal ve hepatik fonksiyon bozukluğu olanlarda ve folik asit eksikliği olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Toksoplazmoz tedavisinde kemik iliği depresyonu olasılığına karşı folik asit de verilir. Tedavi sırasında kan tablosu kontrol edilmelidir. Sıtma tedavisinde sulfalen veya sulfadoksinle birlikte kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bildirilmiş yan etkiler yoktur.

İlaç etkileşimleri:

B12 vitamininin emilimi oral neomisin ve aminosalisilik asit ile azalabilir. Tiamin hidroklorürb içeren preparasyonlar genellikle fenobarbiton sodyum ile geçimsizdir.

Kullanım şekli ve dozu:

Sıtma profilaksisinde: erişkinler ve 10 yaş üzerindeki çocuklarda haftada 1 tablet ve 5-10 yaş arası çocuklarda haftada yarım tablet uygulanır. Profilaktik amaçla uygulama: endemik bölgeye girişte başlanıp, alandan aynldıktan 4 hafta sonrasına kadar ilaç kullanımına devam edilir. Sıtma tedavisinde: erişkin ve 14 yaş üstündeki çocuklarda 50-75mg, 5-14 yaş arası çocuklarda 50mg, 4-5 yaş arası çocuklarda 25mg ve 4 yaş altındaki çocuklarda 1/2 tablet kullanılır. Toksoplazmoz tedavisinde: 3-6 hafta günde 50mg dozda başlanır ve idame dozu olarak günde 25mg/gün kullanılır. 6 yaş altındaki çocuklarda 2mg/kg/gün başlangıç dozundan sonra 1mg/kg/gün idame dozu uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Daraprim {30 Tablet Blister 25 mg} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Daraprim {30 Tablet Blister 25 mg} yan etkileri, Daraprim {30 Tablet Blister 25 mg} fiyatı, ilaç bilgileri