Darob 80 Mg 50 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Abbott Laboratuvarı A.Ş.

Etken Madde: Sotalol HCL

Kategori: Diğer/Beta Reseptör Blokörü

Fiyat 23,43 TL

Barkod No 8699548013010





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Anjina pektoris, aritmiler, hipertansiyon, miyokard enfarktüsü, tirotoksikozda endikedir. Beta blokörlerle tedavide Genel Kural olarak düşük dozla başlanıp kademeli olarak arttırarak optimum doza ulaşılmalıdır ve yemeklerden önce kullanılmalıdır.

Kontrendikasyonları:

Kalp blokajı, metabolik asidoz, diyabetik ketoasidoziste kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Süt ve süt ürünleri başta olmak üzere yiyeceklerle birlikte kullanılmaz. Obstrüktif solunum yolu hastalığı, renal fonksiyon bozukluğu ve konjestif kalp yetmezliğinde dikkatle kullanılır. Kardiyak output azalmasına ve kalp yetmezliğine neden olabilir ve bu nedenle sadece dijitalis ve diüretiklerle kontrol edilen kalp yetmezliklerinde kullanılabilir. Diyabette klinik belirtileri maskeleyebilir. Hastalar tedavinin aniden kesilmemesi konusunda uyarılmalıdır. Tedavi süresince serum potasyum düzeyi kontrol edilmelidir. Kesin gerekli görülmedikçe gebelerde kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Ciltte kaşıntı, göz kuruması, bradikardi, bulantı, halsizlik ve diyare gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

B12 vitamininin emilimi oral neomisin ve aminosalisilik asit ile azalabilir. Tiamin hidroklorürb içeren preparasyonlar genellikle fenobarbiton sodyum ile geçimsizdir.

Kullanım şekli ve dozu:

Hipertansiyon ve anjina pektoriste günlük ortalama doz 2x80mg veya 1x160mg'dır. Aritmilerde 160-240mg kullanılır. Tirotoksikozda 1x160mg, miyokard enfarktüsünde profilaktik amaçla enfarktüsten 5-14 gün sonra 320mg kullanılır. Max. günlük doz 480mg'dır. Bradikardi gelişmesi halinde 600 mikrogram Atropin Sülfat bir seferde olmak üzere toplam 0.6-2.4mg/gün dozda kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Darob 80 Mg 50 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Darob 80 Mg 50 Tablet yan etkileri, Darob 80 Mg 50 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri